Kategorija

Gastro

Jesen na tanjuru

Chef Branko Ognjenović predstvalja jedan pravi jesenski recept

Kako napraviti fondant masu za slatka iznenađenja?

Šećerna fondant masa slastičarski je ukras broj jedan. No u avanturu izrade figurica i ukrasa na tortama i kolačima sve se više upuštaju i amateri…

Sirova 'međimurska gibanica'

Mihaela Devescovi autorica je knjige 'Slatke strasti iz koje vam donosimo recept za međimursku gibanicu koju ne treba peći

Rapska torta - specijalitet koji je zaslužio muzej

Nekad je bila rezervirana za elitu, a danas u Rapskoj torti možemo uživati zahvaljujući časnim sestrama

Slatka tajna hrvatske 'kraljice kolača'

Mirjana Špoljar, trostruka hrvatska prvakinja u slastičarstvu, otkriva nam jedan od svoja tri najomiljenija recepta za kolače te male trikove uz koje…

Više na temuMirjana Špoljar

Zimnica kao terapija

Neki dan me prodavačica u kvartovskom dućanu pitala: ‘Susjeda, a zakaj stalno negdje žurite?’. Inače, kao što to moji prijatelji dobro…

Filmski festival za sva osjetila

Najljepši zagrebački park Zrinjevac, od 8. do 17. rujna postat će dom Food Film Festivalu, festivalu za sva osjetila

Juha od rajčice s pjenicom od sira

Sirni namaz, ricotta i svježi sir – obožavamo ih samostalno, no kao ‘začini’ glavnom će jelu dati poseban okus. Kao dodatak aromatičnoj ljetnoj juhi,…

Kolač za doviđenja ljetu i dobrodošlicu jeseni

Od posljednje kolumne u kojoj sam plakala kako sam i dalje u Zagrebu – otišla sam na ljetovanje i uskoro se vraćam na posao. Godišnji…

Supersastojak za finiju jutarnju kavu

Donosimo vam recept za kavu s kokosovim uljem, čiju je ideju za Journal.hr razradila Edita Šimić