Posve netradicionalna mađarica

Autorica knjiga 'Sirova hrana' i 'Slatke strasti', Mihaela Devescovi predstavlja nam recept za njezinu mađaricu koja izgledom nalikuje tom tradicionalnom kolaču, no njezina je receptura posve drugačija, posebna. Jer, Mihaela svoje slastice ne peče, a u njihovoj izradi ne koristi ni šećer, ni brašno

Suhi sastojci:
4 šalice badema
2 šalice indijskih oraščića
1 šalica lješnjaka
2 šalice sitnoga kokosova brašna
½ šalice bademova mlijeka
1 šalica agavina sirupa
malo burbon-vanilije

Krema:
2 šalice indijskih oraščića
2 šalice bademova mlijeka
½ šalice agavina sirupa
4 žlice kakaa u prahu
burbon-vanilija u prahu
½ šalice otopljena kakaova maslaca

Glazura:
1 šalica agavina sirupa
1 šalica kakaa u prahu
2 žlice kokosova ulja

_n8a9779

Priprema:
Sve orašaste plodove izmiksajte dok ne dobijete sitno brašno pa dodajte kokosovo brašno i vaniliju. U multipraktiku u suhe sastojke ulijte bademovo mlijeko i agavin sirup. Sve zajedno izmiksajte dok se smjesa ne poveže. Za kremu u blenderu izmiksajte sve sastojke dok se ne povežu i dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Za glazuru izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu. Smjesu od kore ravnomjerno rasporedite po pravokutnom kalupu. Po kori premažite čokoladnu kremu i tako slažite slojeve dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju prelijte čokoladnom glazurom. Spremite u hladnjak 2 – 3 sata ili najbolje preko noći.

slatke-strasti-naslovnica-za-web-500x712

Komentari