Pripremite savršeni losos za samo 10 minuta

Priprema ove ribe može biti zahtjevna, ali to vas ne bi trebalo spriječiti u rješavanju izazova

Brendan Collins, šef kuhinje u restoranu Corner Door u Los Angelesu, otkrio je svoju metodu pripreme ove zahtjevne vrste ribe. Isprobajte njegovu metodu za savršeno pripremljen losos.

Sastojci:

  • 170 g fileta lososa
  • 2 žlice biljnog ulja
  • sol i papar
  • limunov sok

Priprema:

  1. Zagrijte 2 žlice biljnog ulja na tavici. Osušite losos papirnatim ručnikom i posolite ga.
  2. Kada se ulje jako zagrije, odnosno kada zacvrči, stavite losos na tavicu okrenutog s kožom prema dolje i pritisnite ga špatulom, tj. lopaticom. Pecite ga 5 minuta dok se ne odlijepi od tavice.
  3. Stavite tavicu u pećnicu i petice 5 minuta. Potom polijte ostatkom ulja, dodajte svježe mljeveni papar i sok od limuna.
  4. Poslužite sa smeđom rižom ili sa špinatom.

Komentari