Prva pašteta s voćno-mednim okusom by chef Nikola Tadijanović

Mladi kuharski virtuoz, chef Nikola Tadijanović omislio je novi okus za ekskluzivnu paštetu Argeta à la Stari Kaštel

Argeta, jedna od vodećih pašteta na hrvatskom tržištu, izabranim je gostima premijerno predstavila novi ekskluzivni okus koji slasnom kombinacijom sastojaka zadovoljava najfinija nepca. Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana Argete Exclusive predstavljen je u restoranu Stari Kaštel, Buje. Argeta à la Stari Kaštel djelo je talentiranih ruku mladog kuharskog virtuoza Nikole Tadijanovića iz istoimenog restorana.

foto2
Restoran Stari Kaštel u idiličnom istarskom okruženju

Upravo u tom istarskom restoranu, mjestu rođenja prve Argeta paštete s voćno-mednim okusom, gosti su mogli čuti priču o nastanku novog Argeta Exclusive okusa. Chef je doista uspio pronaći najbolje iz mora, voćnjaka i pčelinjaka te spojiti navedene sastojke u jedinstveni okus dimljenog brancina kojeg upotpunjuje sočna kruška i slatki med. Mladi kuhar je predstavio novu paštetu inovativnim izborom jela na kojem su se ispreplitali njezini glavni sastojci. Gosti su se prepustili uživanju u gurmanskim remek-djelima chefa Tadijanovića, koji će u formi Argeta Exclusive paštete kupcima u Hrvatskoj biti dostupni od polovice studenoga.

foto3
Argeta Exclusive je impresionirala već kao predjelo

Kako je rekao Enzo Smrekar, predsjednik uprave Droge Kolinska te idejni začetnik sedme Aregete Exclusive, Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom koji će zaista biti poseban dodatak za nadolazeće blagdanske delicije. O suradnji s vrhunskim chefovima otkrio je kako je najveći izazov zajedno ostvariti sofisticirani recept kojeg je moguće prilagoditi masovnoj proizvodnji te dodao: ‘Provjerena Argetina ekipa iznimno je dobro surađivala s chefom Tadijanovićem te s ponosom mogu reći kako Argeta á la Stari Kaštel odražava sve aspekte vrhunskog recepta mladog i izvanredno talentiranog Nikole Tadijanovića.’

foto6
Chef Nikola Tadijanović vodi brigu o svim fazama pripreme

Chef Nikola Tadijanović je dodao kako je za njega najveći izazov bio pronaći optimalan spoj sastojaka. Prema riječima vlasnika restorana, Davida Severa, suradnja s Aregtom bila je velika čast za cijelo osoblje Starog kaštela te da su jako ponosni na novi okus. Stoga ne čudi činjenica da su svježu paštetu od dimljenog brancina, kruški i meda uvrstili u redovnu ponudu svog restorana.

Dimljeni brancin u kreativnoj kombinaciji okusa
Dimljeni brancin u kreativnoj kombinaciji okusa

Chef Tadijanović osim svojim jelom od pomno izabranih sastojaka oduševljava i načinom rada i pristupom, zahvaljujući kojem već sada, unatoč mladoj dobi, pripada ekskluzivnom klubu velikih kulinarskih majstora. Upravo zbog znanja, talenta, spremnosti na suradnju te razumijevanja principa razvoja novog okusa dobio je poziv za sudjelovanje na ovom jedinstvenom projektu. Pri izboru kuhara s kojima Argeta surađuje, vrlo je važan kriterij otvorenost za suradnju, kao i energija kuhara s jedne te Argeta razvojnog tima s druge strane koja se isprepliće prilikom razvoja novog okusa. Tako nastaje proizvod na koji su svi ponosni, a o kojem će uskoro svoje mišljenje moći izraziti i sami kupci.

foto4-copy

Komentari