Salata od krastavaca i lososa

Obiluje vitaminima i hranjivim sastojcima, a može zamijeniti i cjeloviti obrok

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g fileta lososa
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 crvena ljuta papričica
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 6 žlica sezamova ulja
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 krastavac
  • 50 g svježih klica
  • 2-3 žlice soka od limuna
  • sol
  • prstohvat smeđeg šećera

Priprema:

  1. Oprani i posušeni losos izrežite na kocke. Oljuštite i nasjeckajte češnjak. Ljutu papričicu operite, očistite od sjemenki i narežite na sasvim tanke kolutiće. Pomiješajte je s češnjakom, đumbirom i 3 žlice ulja, umiješajte losos i ostavite ga 30 minuta u hladnjaku, u pokrivenoj posudi, da se marinira.
  2. Očistite i operite salatu, krastavac i klice. Salatu natrgajte na manje komade, krastavac uzdužno prepolovite i narežite na ploškice, a klice ostavite da se ocijede. Od ostatka ulja, soka od limuna, 2-3 žlice vode, soli i malo šećera umiješajte preljev.
  3. Pržite kocke lososa u vrućoj teflonskoj tavi oko 3-4 minute sa svake strane i, kada bude gotov, posolite ga. Salatu, krastavac i klice razdijelite na tanjure, pokapajte ih preljevom i, po želji, pospite korijanderom. Gore složite pečene kocke lososa. Poslužite salatu.

 

Komentari