Slatki omlet? Može!

Isprobajte ovu slatko kiselu kombinaciju!

Ovaj recept s portala Journal.hr najbolji je primjer da se slatko i kiselo, toplo i hladno mogu sjajno ‘složiti’!

Sastojci za 1 porciju:

2 jaja
2 žličice kokosovog šećera
prstohvat vanilije u prahu
1 žlica smrznutih trešanja
1 žlica smrznutog šumskog voća
1/2 kivija (narezati)
1/4 jabuke (narezati)
1 žlica jogurta po izboru
1 žlica javorovog sirupa
1 žličica maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i ostavite sa strane. Žumanjke, šećer i vaniliju umutite mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Zatim lagano, ručno umiješajte bjelanjke. Pazite da vam smjesa ‘ne padne’. Mora ostati prpošna i napuhana, baš kao što su i smiksani bjelanjci.

Dobro zagrijte tavu (ili posudu koja može na vatru/struju i u pećnicu) i maslo te pecite omlet oko 1 minutu. Prebacite ga u pećnicu te ga pecite još 3-4 minute dok ne potamni. Ukrasite ga jogurtom, voćem, pospite s malo kokosovog šećera i javorovim sirupom. Poslužite odmah!

Komentari