Tajna večera inspirirana Hollywoodom…

Filipa Sorko u kuhinji je pomagao Ivan Dumančić Dumba iz Osijeka

Sjećate li se temperamentnih pobjednica emisije ‘3,2,1, kuhaj’ Petre i Filipe?! Čak i ako je odgovor negativan, vjerujemo kako ćete ih upoznati, obzirom da Filipa Sorko i Petra Ergić naveliko pripremaju svoju prvu kulinarsku emisiju za kablovsku M1 televiziju. Upravo zato Petra je sudjelovala na drugoj Tajnoj večeri, kako bi dala uvid u ono što spremaju za male ekrane. Naime, njihova će emisija biti usko povezana s filmskom tematikom, glumcima, Hollywoodom… što je poslužilo kao inspiracija za drugu Tajnu večeru koju je Filipa spremala s Ivanom Dumančićem Dumbom iz Osijeka. Filipini su gosti tako imali priliku vidjeti i boraviti u prostoru koji će uskoro postati scena za ‘filmski’ kulinarski show te isprobati jela dostojna pravih glumačkih zvijezda. Naime, hrana koja je bila na meniju te večeri, inspirirana je jelima koja su se tijekom godina nalazila na menijima najglamuroznije filmske večeri, slavnoj dodjeli Oscara.

secret-dinner-2_0112

 

Na jelovniku su se tako našli, mini crni juneći burgeri pošpricani jestivim zlatom, koji su upravo zbog toga dobili naziv Golden globe burgeri. Ne biste vjerovali, ali na Oscarima se redovito, iz godine u godinu, poslužuju burgeri.

secret-dinner-2_0986secret-dinner-2_0708secret-dinner-2_0034 secret-dinner-2_0072 secret-dinner-2_0101secret-dinner-2_1729

Još jedno od finih jela koje se služilo, bila je i krem juha od korijena celera i jabuka s prženim rižinim rezancima. Za glavno jelo na tanjuru su se našla sporo kuhana juneća prsa, a za kraj večeri gosti su uživali u prefinim mini desertima koje je za Tajnu večeru pripremila Mia Salman.

secret-dinner-2_2187

Nakon što su prvu Tajnu večeru, održanu u Osijeku, ljudi dočekali s oduševljenjem, isti je efekt polučila i ova druga, zagrebačka, koja je, baš kao što će biti i svaka iduća, unikatna. a druga nije bila niti malo slična onoj prvoj. Naime, ova je večera bila rezervirana za glamur!
A ono što im je bilo zajedničko je to da su lokacija, jelovnik i društvo za stolom bili nepoznanica do same večere te da je scena koja je za taj dan postavljena, sutradan već bila prošlost.

secret-dinner-2_0339

‘Svi rekviziti koje smo dovezli i nabavili, stari gramofoni, reflektori, lampice, Hollywood znak… sutradan su bili maknuti te je prostor bio vraćen u prvobitno stanje. ‘Bilo jednom, i nikada više!’, naš je moto.
Naravno, ovo sve ne bi bilo moguće, bez sjajne ekipe koja mi pomaže da sve na kraju izgleda i ispadne onako kako sam zamislila. Osim moga dečka koji je u stalnoj postavi tima, ovaj put, kao moja desna ruka, u kuhinji mi se pridružio mladi i talentirani Ivan Dumančić, čiji rad možete pratiti na društvenim mrežama pod imenom Dumbina kuhinja.

secret-dinner-2_0247secret-dinner-2_0006

Scenograf Boris Sekulić nabavio nam je rekvizite iz filmskih studia, a dečki iza kamera su se pobrinuli da sve bude zabilježeno kako bi svi kasnije mogli uživati u fotografijama i videu. Naši gosti sa večere otišli su s osmijehom, lijepim sjećanjima i malim poklončićem’, kazala nam je Filipa.
secret-dinner-2_1269secret-dinner-2_1274secret-dinner-2_0621secret-dinner-2_0007secret-dinner-2_1292secret-dinner-2_1385secret-dinner-2_1450secret-dinner-2_1570

Komentari