Tropski chia puding za zdrav početak dana!

S bloga Natalie's Food&Healthy preuzeli smo recept za tropski chia puding

Otakako smo pronašli divan gastro blog Natalie Knezić – Natalie’s Food&Health, najradije bismo vam svakodnevno prenosili njezine sjajne i što je najvažnije, zdrave recepte. Jer upravo je hranom o kojoj piše, priprema, fotka i dijeli recepte, Natalie u nešto manje od dvije godine uspjela skinuti čak 50 kilograma. I to bez gladovanja! Kako biste se uvjerili da zdrava hrana itetako može biti fina, prvo pročitajte inspirativnu priču o njoj (ovdje), a onda vam ne preostaje ništa drugo no da počnete pratiti njezin blog i upijete njezine brojne savjete zbog kojih je danas zdrava i sretna.  I naravno, isprobate recepte za pripremu zdravog doručka, ručka ili večere, deserta… A mi vam donosimo jedan od njih, onaj za tropski chia puding s kokosom i ananasom, koji smo i sami već isprobali… i oduševili se!

pineapple-coconut-chia-pudding-6508

Sastojci:

1 šalica kokosovog mlijeka (nezaslađenog)
4 žlice chia sjemenki
1-2 žlica meda (prema ukusu)
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica zamrznutog ananasa
Svježi ananas i kokos za ukrašavanje

Priprema:

U većoj šalici pomiješajte dobro rashlađeno kokosovo mlijeko, med i vaniliju. Neka se med skroz otopi. Dodajte chia sjemenke, promiješajte. Stavite u hladnjak i ostavite 15-tak minuta da chia sjemenke nabubre. Povremeno promiješajte. U blenderu dobro smiksajte zaleđeni ananas dok ne dobijete gusti voćni pire. U smjesu možete dodati meda po želji i ukusu. U staklene čaše za serviranje ili zdjelice stavite sloj pirea od ananasa, zatim sloj pudinga. Ukrasite sjeckanim svježim ananasom i kokosom. Poslužite odmah.

Komentari