Vrijeme je za jesenska jela

Bilo da je kuhana, pečena, u obliku juhe, kao dekoracija ili pak u nekim posebnim kombinacijama, bundeva je uvijek dobrodošla

Sastojci za 4 osobe:

• 700 g očišćene bundeve (npr. muškatne)
• 1 glavica luka
• 2 češnja češnjaka
• 2 žlice ulja
• 1 žlica curryja
• 900 ml povrtnog temeljca
• sol, papar
• 200 g vrhnja
• med
• 2 žlice kiselog vrhnja
• grubo mljeveni papar

Priprema:

1 Ogulite bundevu pa je narežite na kocke. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak.
2 U velikom loncu ugrijte ulje te staklasto propirjajte luk i češnjak. Dodajte bundevu te kratko pirjajte. Ulijte temeljac pa začinite solju i
paprom. Poklopite pa kuhajte oko 30 minuta.
3 Izmiksajte bundevu u juhi te umiješajte vrhnje. Po potrebi dodajte malo vode ako je juha pregusta. Zakuhajte i začinite solju, paprom, curryjem i medom. Raspodijelite u zdjelice za juhu te ukrasite žlicom kiselog vrhnja i grubo mljevenim paprom.

Komentari