Što bi vam sve zbog retrogradnog Merkura moglo krenuti krivo…

Naoružajte se strpljenjem, jer je od 19. svibnja do 12. lipnja 2015., 'na snazi' stiže retrogradni Merkur!

Zavjera svemira koja od života na Zemlji radi pravi pakao i nije tako strašna sve dok znate što u tom periodu treba raditi. Stoga, demistificirajmo vam naj(ne)popularniji astrološki fenomen…

Čak i ako niste zaljubljenik u astrologiju, sigurno ste čuli za retrogradni Merkur. Nebrojeno puta ste primjetili da se ljudi na njega žale, svaljuju krivicu i s nestrpljenjem čekaju da prođe. Tko je kriv? Zašto? Kada prolazi? Kuda onda ide?

U Sunčevonm sustavu, Merkur je planet koji je najbliži Suncu i njegov orbitalni period vrlo je kratak – 88 dana. Zato je ovaj mali i brzi planeti dobila naziv po Merkuru, koji je u rimskoj mitologiji bio glasnik bogova. Osim što je bio zadužen za sve informacije, njegova sfera djelovanja bili su pregovori i trgovina, promet, putovanja, komunikacija uopće.

Planete se različitim brzinama okreću oko Sunca i pretječu jedna drugu. Kada se za neku od njih kaže da ide retrogradnim hodom, to znači da ide unazad, što je naravno nemoguće. Međutim, u vrevi svemirskog ‘prometa’, gledano sa Zemlje, u nekim trenucima izgleda kao da neki od planeta idu unazad i takvo kretanje malo pomućuje njihov astrološki utjecaj i izaziva zastoj u djelovanju.

Kada je Merkur u pitanju, to se događa tri-četiri puta godišnje i svaki put na nešto manje od mjesec dana. U tom periodu treba posebno obratiti pažnju na sve domene kojima vlada Merkur. Ovismo o vašoj natalnoj karti, retrogradni Merkur će vas pogoditi više, manje ili nimalo. Čak i ako ne pogađa vas osobno, utjecat će na mnoge ljude u vašoj okolini. Zato držite oči širom otvorene i prije no što bilo što kažete/potpišete, udahnite duboko i izbrojte do deset.

Što trebate napraviti?

1. Osigurajte se

Može se dogoditi da vam elektronika potpuno ‘poblesavi’. Zato ne bi bilo na odmet da napravite back up svog kompjutera, kalendara, adresara, telefonskog imenika i spiska važnih poruka. U svakom slučaju, dobro je imati ove podatke na više različitih mjesta.

2. Disciplinirajte se

Držite jezik za zubima na velikim sastancima. Ovo je odličan period da se naučite samokontroli.

3. Okupite društvo

Ponovo se povežite s nekim s kim se niste čuli ili vidjeli dulje vrijeme. Okupljanje starih poznanika i prijatelja iz škole, s posla ili sporta, više je nego dobrodošlo. Poželjna je proslava godišnjica i jubileja.

4. Obavite sve poslove

Platite zaostale račune, dajte ispit koji ste pali nabrojeno puta, konačno završite projekt kojeg niste završili prethodnih mjeseci i prikupite sve papire koji su se nagomilali.

5. Raščistite oko sebe

Na mjestu na kojem živite i radite, uhvatite se za svaku stvar pojedinačno i zapitajte se: je li mi ovo zaista potrebno? Rasklonite nered, očistite ormane, podijelite suvišno, pobacajte nepotrebno i napravite mjesta za novo i svježe u svom životu.

Šta nikako ne biste trebali raditi?

1. Odložiti početak novog posla

Ako prihvatite neki novi angažman na dujli vremenski period, možda će se dogoditi da ćete požaliti. Ako već idete na novi posao, bolje je da se ograničite na jedan ili tri mjeseca, pa da nakon toga odlučite hoćete li ostajati.

2. Ništa ne kupujte/prodajte

Nemojte davati oglas za nekretninu niti kupovati neku. Kod ovakvih stvari obično su u pitanju velika obećanja, ali i očekivanja, za koja se na kraju ispostavlja da nisu baš racionalna. Ne nabavljajte novo prijevozno sredstvo (automobil, motor, bicikl), kompjuter ili nekakvu tehničku napravu, velika je vjeropjatnost da će vam se kvariti. Ne instalirajte nove programe i aplikacije.

3. Ništa ne potpisujte

Izbjegavajte potpisivanje svih ugovora. Može se dogoditi da nešto pogrešno protumačite ili da ne pročitate koju stavku (pogotovo one napisane sitnijim slovima). Vaš potpis je veoma ozbiljna stvar i potrebno je da sva raspoloživa racionalnost i logika budu na vašoj strani. Kako vaša, tako i drugih potpisnika.

4. Ne popravljajte prevozno sredstvo

Nemojte ići kod mehaničara ako baš ne morate. Ako već popravljate svoj automobil ili motor, nekoliko puta provjerite što je na njemu napravljeno. Može se dogoditi da ćete, kada Merkur ponovo krene direktno, ponovo morati kod majstora.

5. Odgodite putovanje

Kada su u pitanju velika (duga i daleka) putovanja, najbolje bi bilo da ih odgodite, ali ako već morate ići, spremite se na kašnjenja, gužve u prometu i kvarenje prijeevoznih sredstava. Dva puta provjerite sve rezervacije i zakazane termine. Obratite pažnju na to gdje držite karte.

Tekst: Stil.rs
Foto: Profimedia

Komentari