Zašto je (i je li) važna boja novčanika?

Imate crveni novčanik zbog vjerovanja kako će vam ta boja donijeti obilje? I hoće ako ste rođeni u određenim horoskopskim znakovima

Ako ste štovatelj feng shui filozofije življenja i k tome vjerujete u horoskop, onda će vas zasigurno zanimati imate li novčanik u pravoj boji, je li izrađen od idealnog materijala i što je zapravo sve važno da bi vam većinom bio pun, a ne prazan.

Materijal

Nikada nemojte odabrati novčanik od prave kože! Naime, takav je materijal nositelj loših vibracija zbog smrti životinje i iskorištavanja njihove kože. Radije izaberite platno ili umjetnu kožu.

Boja

Novčanik ne treba biti jednobojan, važno je koja boja dominira. Ako želite novi početak bez obzira na prošlost, odličan je izbor novčanik zelene boje i to za sve one rođene u znaku lava, strijelca i ovna. Plavi novčanik je dobar izbor ako odgovara vašoj energiji i u tom slučaju plava boja simbolizira obilje. Dakle, ne bi ga trebali birati vatreni horoskopski znakovi.

Mnogi smatraju kako je zapravo crvena idealna boja jer privlači bogatstvo i obilje. I doista je tako prema načelima feng shuija, prema kojima u kratkom roku uništava negativne vibracije. No to jako djelovanje odnosi se samo na one rođene u vatrenim i zemljanim horoskopskim znakovima (lav, strijelac, ovan, bik, djevica, jarac).

Mnogi, posebice muškarci, biraju smeđu boju za ‘spremnik’ za svoje kartice, dokumente i novac. I to je u redu za one rođene u znaku vatre ili vode (dakle za lava, strijelca, ovna, škorpiona, ribe, raka). Svi ostali trebali bi se čim prije riješiti svog smeđeg novčanika. Crnu zato neka biraju vodeni znakovi – škorpion, ribe i rak.

 

 

Komentari