I vašu macu povedite na odmor

Postoji uvriježeno mišljenje da mačke ne vole putovanja, no s obitelji bi vjerojatno krenule i na kraj svijeta - pa zašto ih ne povesti?

Godišnji odmor bez naših kućnih ljubimaca zapravo i nije nikakav odmor. Jer ako cijela obitelj nije na okupu, onda i ne možemo potpuno uživati, zar ne?

Zato, ako ste vlasnik mačke, isplanirajte svoj put i obratite pozornost na nekoliko vrlo bitnih faktora koji utječu na ove osebujne i osjetljive ljubimce. Preporučuje se s mačkama putovati noću ili rano ujutro kako biste izbjegli pregrijavanje u prijevoznom sredstvu. Osim toga, ne zaboravite da mačka osjeća mirise puno bolje nego čovjek, pa će joj uključeni klima-uređaj prouzročiti stres, jer će joj svake sekunde njuh registrirati mnoštvo različitih, novih, i za nju, neugodnih mirisa.

Najsigurnije i najzaštičenije osjećat će se u svom prijevoznom sredstvu, odnosno transporteru, pa ga opremite mekom podlogom, stavite na mjesto gdje ima dovoljno zraka, ali ne i previše svjetla! Ako ste sigurni da je vaša ljubimica mirna, možete je i staviti u krilo. Naravno, tijekom vožnje ne otvarajte vrata i prozore kako se ne bi u nekom trenutku ne bi uznemirila i čak pobjegla. Zato joj, prije nego što se zaustavite, stavite povodac i omogućite joj da obavi svoje fiziološke potrebe.

Foto: Profimedia

Komentari