Navike vlasnika kućnih ljubimaca

Istraživanja britanske tvrtke Time4Sleep pokazala su zanimljive navike vlasnika ljubimaca

Ako ste pomislili da muškarci više vole pse nego mačke, možda će vas iznenaditi rezultati istraživanja britanske tvrtke Time4Sleep, koje je objavio Daily Mail. Istraživanje je provedeno na 1685 vlasnika kućnih ljubimaca, a otkrilo je da 36 posto pripadnica nježnijeg spola
ima psa za kućnog ljubimca, a 33 posto njih ima mačku. Kada je riječ o pripadnicima jačeg spola, njih 34 posto ima mačke za kućne ljubimce, a 33 posto njih naklonjeniji je psima. Upitani o navikama u ponašanju prema kućnim ljubimcima, četvrtina ispitanika priznala je da dopušta svom ljubimcu spavanje na krevetu, što je izraženije kod vlasnika mačaka objašnjavajući da svoje ljubimce smatraju ravnopravnim članovima obitelji.

Oko 48 posto vlasnika kućnih ljubimaca naučilo je pak svoje životinje da spavaju u posebno pripremljenim posteljama koje se ne nalaze u spavaćoj sobi vlasnika. Na kraju, zanimljiv je i podatak koji govori o vezi između kućnih ljubimaca i društvenih mreža – korisnici Twittera češće imaju mačke (njih 51 posto,) dok korisnici Facebooka češće imaju pse – njih oko 50 posto.

Komentari