Učeći od životinja postajemo bolji ljudi

One vole iskreno i bezuvjetno te opraštaju ako im se učini i nešto loše. Pa zašto i mi ne bismo od životinja naučili lekcije o sreći i ljubavi?

U šali često znamo reći jedni drugima da bismo se više voljeli i poštovali kada bismo bili poput životinja; one nikada ne prigovaraju, odane su bez obzira na to koji ‘grijeh’ ili pogrešku
napravili, vesele su, uvijek spremne na igru i zabavu…

Iako se smatramo inteligentnijim i razvijenijim bićima od životinja, postoji cijeli niz životnih mudrosti koje bismo trebali (na)učiti od njih. Jedna od najvažnijih lekcija svakako je ona o ljubavi i opraštanju. One vole iskreno, bez prenemaganja i bez fige u džepu, ne kalkuliraju i ne glumataju, nesebične su i beskrajno odane onome koga vole.

One ne znaju što je zamjeranje i opraštaju ako im se učini nešto loše – i nikada nam to neće ‘natrljati na nos’! To se posebno odnosi na pse i mačke, naše najdraže kućne ljubimce, no ima i drugih životinja
koje nas svojim ritualima, načinom života i odnosima s najbližima uče istinskoj sreći u životu.

Privrženost, odanost i ljubav

Znamo da je pas najbolji čovjekov prijatelj, no svaki nas put ponovno oduševe gestama ljubavi. Psima je
uvijek drago kad dođete kući i nikad se ne žale. Oni su majstori za izbjegavanje konflikta i ne zamaraju se trivijalnim stvarima, poput nas. Žive iz dana u dan i vesele se svakom trenutku… i beskrajno su odani.

Komentari