Čisti hedonizam na rimski način

Samo nešto malo više od sat vremena udaljenosti od Zagreba smjestile su se Rimske terme u čijim su blagodatima nekoć mogli uživati samo privilegirani. Danas u toj wellness i health oazi bijeg od stresa i svakodnevnih obaveza mogu potražiti svi oni koji su spremni priuštiti si 'punjenje baterija' u tom jedinstvenom ambijentu smještenom u čarobnoj dolini Savinje

Ugođaj koji spaja dvije tisuće godina godina staru prošlost u vrijeme kad je rimski imperij bio najmoćniji, i suvremen pristup zdravlju može se pronaći u luksuznom resortu samo sat vremena udaljenom od Zagreba. Rimske terme prostor su vrhunskog opuštanja u kojem su uživale i brojne slavne povijesne ličnosti, intimnog okružja i mogućnosti potpune preobrazbe, a zamišljen je kao arhitektonska kopija velikih rimskih bazena u kojima su svoje tijelo i dušu njegovali stari Rimljani. Nekada rezervirane samo za elitu, Rimske terme sada su otvorene svima koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj usluzi.

Iznimno ljekovita voda iz nastarijeg termalnog izvora u Sloveniji osnovna je komponenta brojnih pomno osmišljenih wellness programa i ključna je u fizioterapiji i rehabilitaciji. Izvori se nalaze približno 1000 metara ispod površine zemlje i njihova termalna voda dokazano pomaže u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti i bolesti želuca i crijeva. Stručni i iskusni tim liječnika provodi belneoterapiju, terapiju hoda i radnu terapiju uz vrhunska pomagala.

Upravo prekrasna priroda i izvrstan položaj u dolini Savinje s netaknutim šumama blagotvorno utječe i na kronična oboljenja dišnih organa i idealna je i za aktivan odmor. Paragliding, vožnja biciklom ili nordijsko hodanje osigurat će vam potrebnu dnevnu dozu aktivnosti i boravka na svježem zraku nakon čega će boravak u toplim kupeljima biti još ugodnije iskustvo. Za vašu udobnost na raspolaganju su 3 hotela s 4 zvjezdice – Sofijin, Rimski i Zdraviliški dvor te luksuzna Villa Sisi. Sobe su iznimno prostrane i neke od njih prava su privatna wellness oaza opremljena saunom, whirlpoolom i okruglim krevetom – i svaka priča svoju priču koja proizlazi iz latinskog imenovanja ljekovitog bilja i voća iz okolice Rimskih Toplica.

Rimske Terme

Za vaš potpuni jesenski temalni užitak preporučujemo raskošnu Rimsku kupku. Tri sata čistog uživanja u autentičnoj kadi za 2-4 osoba zapamtit ćete kao nezaboravan doživljaj, koji će u vama probuditi osjećaj potpune opuštenosti i ugode. Doživite učinke timijana na vaše tijelo, kojeg su stari Rimljani upotrebljavali za hrabrost, čišćenje, vedrinu i kao afrodizijak. Za pravi rimski doživljaj tu je rimsko vino Malzum, izrađeno po starom receptu, plata sa suhim voćem i ostale delicije iz jelovnika a-la-carte restorana Sofia koji se prilagođava godišnjim dobima i svježim sezonskim sastojcima iz okolice Rimskih termi. Kavana princeze Viktorije pravo je mjesto za kušanje izvornog čaja vodenih nimfa i vrhunski spravljenih slastica.

hrana

Rimske terme idealna su destinacija i za ljude koji žele spojiti business s uživanjem – vrhunski opremljen kongresni centar najbolji je izbor za organizaciju konferencija, seminara i sastanaka uz catering, nakon kojih se moguće zasluženo opustiti u nekom od brojnih ljekovitih bazena, popiti koktel u lounge baru uz živu ambijentalnu glazbu ili jednostavno uživati u sobi s prekrasnim pogledom.

Rimske Terme Rimske Terme

I sami smo posjetili Rimske Terme te se uvjerili da je riječima teško opisati čari svega onog doživljenog tamo. Bila su to tri dana čistog hedonizma, koji nam je pomogao da lakše i s osmijehom na licu kročimo dalje u katkada iznimno napornu svakodnevicu.

Preporučujemo

Komentari