Kako do idealnog hotelskog smještaja?

Danas postoje brojni načini koji nam mogu olakšati odabir pravog hotela. Tehnologija je otišla tako daleko da rezervaciju možemo napraviti iz vlastitog naslonjača

Kako biste odabrali odgovarajući hotelski smještaj, potrebno je proći nekoliko koraka, koji vode k uštedi i izboru idealnog hotela upravo za vas. Hotelski pretraživač Trivago napravio je vodič koji će vam pomoći da na siguran način istražite mogućnosti online bookinga.

PAŽLJIVO PROČITAJTE KRITIKE

• Kako su mnogi gosti prije vas koristili usluge hotela, pažljivo pročitajte njihove kritike i pronađite iskreno mišljenje o hotelu. Kritike mogu biti važnije i od broja zvjezdica, zato se ne dajte zavarati.

RAZMISLITE O TOME ŠTO VAM JE NAJVAŽNIJE

• Pažljivo pročitajte što sve hotel pruža kako biste izbjegli razočaranje nakon dolaska na željenu destinaciju. Ako ste ljubitelj bazena ili možda wellness i spa centara, provjerite nudi li hotel i te usluge.

OBRATITE PAŽNJU NA LOKACIJU HOTELA

• Lokacija hotela je itekako važna prilikom odlaska u inozemstvo a osobito ako se ide u veći grad. Kako ne biste gubili vrijeme na lutanje po gradu i vožnju, ne baš uvijek efikasnim javnim prijevozom, pokušajte pronaći hotel u blizini znamenitosti koje vas zanimaju.

MOGUĆNOST FILTRIRANJA SADRŽAJA

• Mnoge stranice za booking nude mogućnost filtriranja preferencija, kao što su cijena, udaljenost, čak i najstiniji detalji, koji vam pružaju informaciju o kućnim ljubimcima i slično. Izbor pravog filtra svakako će ubrzati proces vaše rezervacije i odabrat ćete hotel po mjeri.

IZABERITE ŽELJENI TIP SOBE

• Ne zaboravite da hotelski smještaj pruža više tipova soba, kao što su jednokrevetna, dvokrevetna, apartman, kraljevski apartman i sl. Ako putujete sami, jednokrevetna soba zasigurno je bolja opcija, a ako ste u paru, prethodno se raspitajte kakvim krevetom soba raspolaže.

PROVJERITE ŠTO JE SVE UKLJUČENO U CIJENU

• Svaki hotel i booking site ima različitu politiku plaćanja kada je u pitanju sam boravak. Svakako vrijedi prethodno se raspitati jesu li u cijenu ukljuceni sadržaji kao što su doručak, korištenje wellness centra i boravišna pristojba.

USPOREDITE WEB STRANICE ZA BOOKING

• Cijene hotelskog smještaja mijenjaju se ovisno o ponudi. Prilikom rezervacije hotela svakako provjerite više opcija istovremeno kako biste uštedjeli i novac i vrijeme. Hotelski pretraživač može vam pomoci da usporedite cijene s više od 150 stranica za booking te izaberite svoj idealan smještaj.

PROVJERITE DATUM ODLASKA

• Promjena datuma, pa makar i za jedan dan, može rezultirati nižom cijenom. Stoga provjerite održava li se u željenom razdoblju festival, konferencija ili neki drugi bitan događaj jer tada smještaj može biti skuplji.

IZABERITE PRAVU DESTINACIJU U PRAVO VRIJEME

• Kako su pojedine destinacije atraktivne u određeno godišnje doba (primjerice, Pariz u proljeće, Beč za vrijeme božićnih praznika), znajte da je hotelski smještaj u jeku sezone puno skuplji. Hotelske cijene nisu fiksne, nego se mijenjaju ovisno o godišnjem dobu.

Foto: Profimedia

Komentari