Rajska mjesta za gastroljupce

Bilo da je riječ o eksperimentiranju u kuhinji, bilo da se radi o potrazi za novim okusima, postoje ture koje mame sve zaljubljenike u dobru hranu. Predstavljamo vam atrakcije u čijem su srcu najukusniji specijaliteti svijeta

U svijetu su sve popularnije ture na kojima turisti mogu naučiti pripremati hranu karakterističnu za destinaciju koju posjećuju.

• SLATKI ŽIVOT U DOLOMITIMA, ITALIJA

Osim što su poznati po planinama, zelenim livadama i selima, Dolomiti su i idealna kulinarska destinacija. Postoji tura na kojoj turisti svakodnevno uče nešto novo o talijanskim namirnicama i načinima pripreme. Jedan dan uči se izrada domaće tjestenine, a
sljedećeg se posjećuju vinogradi Alto Adidge i sl.

• DO RAJA PREKO ŽELUCA, FRANCUSKA

Baza na ovoj turi je hotel u dvorcu Chateau de la Bargeu iz 14. st. koji se nalazi u srcu Burgundije. Vrhunski kuhari ondje poslužuju pijetla u vinu (coq au vin), burgundsku junetinu (boeuf  Bourguignon), cassoulet, jelo iz pećnice od raznovrsnog mesa i bijelog graha i Crêpe Suzette, palačinke u specijalnom umaku od naranče, maslaca i šećera. Možete otkriti vinarije, isprobati sireve i posjetiti tržnicu u selu Chatillon.

• U CARSTVU INKA, PERU

Tura počinje u Limi, gdje se nabavljaju osnovne peruanske namirnice, od kojih turisti pripremaju vrhunska tradicionalna jela. Možete isprobati rakiju od grožđa. Uči se i priprema jela pachamanca, uz pomoć drevne tehnike kuhanja s vrućim kamenjem.

• ANDALUZIJSKE DELIKATESE, CADIZ

Kulinarsko srce Andaluzije je Vejer de la Frontera, suncem okupan grad na brdu koji gleda na planine u blizini Cadiza. Ondje možete naučiti pripremati ribu pečenu u kori od soli, klasičnu paellu i fantastične kolače od višanja i čokolade.

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Komentari