Trikovi za savršen selfie

Vjerujemo kako je doista malo onih koji barem jednom nisu snimili selfie. I dok neki za onaj pravi ‘ispucaju’ na desetke fotografija, oni vještiji dođu do cilja iz nekoliko pokušaja. A što je to sve potrebno za savršen selfie – onaj na kojem je sve na vama savršeno, vaša kosa, koža, zubi, odjeća, okruženje…? Osim činjenice koju ne smijete zaboraviti, a to je ona da slika koju stvarate (i objavljujete na društvenim mrežama) nije stvarna i da bi vam ovo sve trebala biti samo dobra zabava, trikove za najbolji selfie, doznajte u nastavku.

Dobra oprema zlata vrijedi

Ono s čime pametni telefoni različitih proizvođača pokušavaju konkurirati jedni drugima, ono čemu pridaju veliku važnost, upravo je kamera. A što bolju kameru vaš mobitel ima, bolji će biti i vaš selfie. No nisu samo pametni telefoni pogodni za izradu selfija, već i fotokamere i to one koje odmah možete povezati sa svojim telefonom, kako biste čim prije selfie objavili na društvenim mrežama. No do toga je čina potrebno proći još nekoliko koraka.

Važno je pronaći (znati) pravi kut

Jako je važno pozirati s one strane s koje vaše lice izgleda bolje. Ako primjerice imate veliku bradu nikako nemojte pozirati sa strane ili se fotkati od dolje, već odozgo. Ako imate napućene usne, fotkate li se iz nižeg kuta, još više ćete ih istaknuti. Želite li da vam lice izgleda tanje, snimite se sa strane. Veliko čelo sakrijte fotkanjem na način da kameru postavite malo iznad visine očiju, nikako s visine. I za većinu ljudi, nabolji selfie nastaje ako se snima malo iznad visine lica te ako ne gledate direkto u kameru.

Ništa bez dobrog svjetla

Preporuka je da se okrenete direktno prema izvoru svjetla ili suncu, u protivnom će se na vašem licu vidjeti sjene te podočnjaci ispod očiju. Najbolje vrijeme za selfie na otvorenom jest u zoru ili pri zalasku sunca, kad je sunce nisko. A prirodno svjetlo je dakako najpoželjnije za ovakvo snimanje.

Popravite šminku i zauzmite idealan položaj

Ako doista izgledate (i osjećate se) dobro, i vaš selfie će biti bolji. Stoga se pobrinite da je sve na vama na svom mjestu. Ako želite selfijem ovjekovječiti cijeli ‘outfit’ (ipak ste se jako poturdili srediti se), najbolje je da pritom sjedite.

Uređivanje 

Svakako ‘okinite’ što više selfija, a onda birajte najbolji koji potom trebate urediti. Kad odaberete onaj koji bi mogao biti savršen, skinite najbolje aplikacije za uređivanje fotografija (više pročitajte ovdje), na primjer onu omiljenu najstručnjakinji za selfije, Kim Kardashian – Perfect365.

Bez filtera nema savršenog selfija 

Podrazumijeva se da ćete tu uređenu fotografiju još provući kroz neki od filtera, kako biste usitinu imali savršeni selfie. A oni najkorišteniji u tu svrhu (na Instagramu) su Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville i Aden.

Komentari