3 ideje za uređenje vrta

Stvorite si mjesto na kojem ćete uživati i opuštati se

Vrt je mjesto u kojem želimo započeti dan gledajući izlazak sunca uz ispijanje jutarnje kave, ali i opustiti se nakon napornog radnog dana. Stoga nije neobično ako se želimo osjećati ugodno u svom vrtu, koji treba odisati svježinom i cvjetnim mirisima.

Vrt je mjesto neiscrpnih mogućnosti, ali mi smo ih odabrali tri:

1. ROMANTIČNI VRT – Najveća doza romantike može doprijeti do nas upravo iz vrta, a budući da ne traži minimalizam i strogi red, možete pretjerati sa svim, od velike količine cvijeća do najsitnijih detalja.

Poigrajte se nježnim bojama, detaljima u teglicama, svijećnjacima, fenjerima. Najromantičniji ugođaj uvečer će stvoriti svijeće. Izbjegavajte plastičnu ili metalnu sjedeću garnituru, drvena se savršeno uklapa u ovakav vrt. Ne zaboravite da su ruže kraljice romantike!

2. SKRIVENI VRT – Najbolji bijeg od užurbanog života je daleko od očiju javnosti. Ne morate otići kilometrima daleko da biste imali vanjski prostor samo za sebe. I ne brinite ako nemate veliki prostor, ovakav vrt možete urediti i na maloj površini. Pa čak i na balkonu!

Bitno je da vašu zelenu oaza sakrijete od pogleda drugih. Predlažemo kombinaciju drveno-metalnih stolaca i drveni stol. Metalne dijelove obojite u zelenu boju kako bi se stolice stopile s ostatkom vašeg veselog vrta. Pustite da vam proradi mašta pri odabiru cvijeća.

3. HEDONISTIČKI VRT – Idealan za one koji žele samo uživati u svom vrtu, a minimalno raditi oko njega. Najbolji odabir je pletena garnitura jer nju ne treba obnavljati bojom. Molinija, šašika, čuvarkuća i različite ukrasne trave nisu zahtjevno cvijeće o kojem trebate svakodnevno brinuti.

Potrebno ih je samo smjestiti na sjenovito mjesto i rijetko zalijevati. Dodajte detalje detalje po želji. Ovakav vrt savršeno je mjesto za opuštanje uz čašu vina. Ili možda butelju.

Komentari