6 najčešćih grešaka koje činite na prvom spoju

Prvi dojam je ipak najvažniji. I postoji samo jedna prilika za njega. Saznajte koje biste obrasce ponašanja trebali izbjegavati na prvom izlasku i tako ostavili što bolji utisak na potencijalnog partnera

Bez obzira koliko iskustva i godina života imali iza sebe, oko prvog spoja uvijek vlada uzbuđenje. Željno i nestrpljivo, poput malog djeteta, makar se možda i pravili da je sve pod kontrolom i da je to samo jedan običan izlazak kao i svaki drugi, iščekujete tu večer s potencijalnim partnerom.

Kako biste ovaj puta sve napravili kako treba i kako biste na onu drugu stranu ostavili što bolji utisak, ukazujemo vam na nekoliko pogrešaka koje biste svakako trebali izbjeći.

1. IMATE PREVISOKA OČEKIVANJA
Ne polažite previše nade u susret. Možda će zvučati kao paradoks, ali uvijek je bolje kada je jednome od vas svejedno odnosno nije previše stalo. Tada je nervoza koju proizvodi previše očekivanja manja. Dakle, ne zamišljajte zajednička putovanja i kako bi izgledalo vaše vjenčanje, nego dopustite sebi da se prije svega upoznate s osobom koja je preko puta vas. I da ona upozna vas. Što se više opustite u pogledu očekivanja, pojavljuju se i veće šanse u uspjeh. I ne mislite neprestano hoće li se dogoditi idući susret ili ne.

2. BRZO TRAŽITE TJELESNI KONTAKT
Ako vam se osoba s kojom izlazite sviđa duže vrijeme i vrlo vam je privlačna, tada će uzbuđenje na prvom dejtu biti još veće. Kao i želja da joj se približite i s njom ostvarite fizički kontakt – dodirivanje ruku, lica… No, budući da je to prvi zajednički susret, ta želja je više napast jer može puno toga upropastiti. Za početak, to drugoj osobi to može biti prenapadno i prenaglo te se ona nakon toga povuče.

3. PREVIŠE ALKOHOLA
Čuvajte se situacije da na prvom dejtu zavirite previše u čašicu. To za posljedicu prije svega ima da si niste dali priliku upoznati onu drugu stranu. Kao ni ona vas, uostalom. Ovako ćete jedno drugo doživjeti u posve pogrešnom svijetlu – zbog previše nervoze popili ste više nego inače i sve je krenulo u krivom smjeru. Usto, trebali bi biti oprezni s alkoholom i zadržati bistru glavu kako biste kasnije mogli odlučiti želite li se nastaviti viđati s tom osobom ili ne.

4. PREVIŠE STE OTVORENI
Iskrenost se uvijek cijeni, pa tako i na prvom izlasku. No, pazite da u tome ne pretjerate i ne zamarate potencijalnog partnera s previše iskrenih detalja o svojoj prošlosti i otkrivanju sebe općenito. Ostavite nešto i za ostale izlaske… Ono o čemu svakako ne biste trebali pričati jesu vaše bivše veze, kao ni isticati svoje mane i slabosti.

5. NEISKRENI STE
U ostavljanju što boljeg dojma, sebe predstavljamo često onakvima kakvi ustvari – nismo. Bilo da je riječ o karakternim osobinama, životnim navikama ili pak materijalnom i profesionalnom statusu. Nema potrebe reći da imate svoj stan a živite u iznajmljenom ili pak da volite putovati, a niste bili nigdje izvan Hrvatske. Ili pak da ste šef na poslu, a to je daleko od istine. Sve te laži, ako uslijede kasniji susreti, izaći će na vidjelo…

6. PREVIŠE GOVORITE O SEBI
Cilj prvog sastanka je da vidite koliko se sviđate jedno drugome, kao i to da kroz razgovor upoznate jedno drugo. No, riječ razgovor podrazumijeva dvije, a ne jednu osobu. Pazite da se komunikacija ne pretvori u vaš monolog. I da u tom monologu pričate neprestano o sebi. To nije samo zamarajuće i dosadno za drugu stranu, nego i stvara negativan dojam. Teško da će potencijalni partner htjeti se naći opet s vama jer držanjem monologa ustvari niste pokazali nimalo interesa da ga upoznate i da čujete što on ima za reći.

Komentari