Hrana kao afrodizijak

Jeste li već spoznali koja hrana u vama budi želju za seksom, a koja ju 'guši'?

Zasigurno ste puno puta čuli kako određena hrana i pića mogu biti afrodizijak i povećati vašu želju za seksom. Neki su probali i slažu se, dok drugi misle kako hrana i pića nemaju veze sa seksualnim uzbuđenjem. No sjetite se kada ste se našli u situaciji kako vam je određena hrana ili piće ubila želju za seksom. Stoga ako postoji jedna krajnost, vjerojatno postoji i druga te vam danas donosimo šest namirnica koje povećavaju želju za seksom, a za one koji vole vino otkriti zašto je baš dobro popiti čašicu crvenog vina prije seksa.

Chilli papričice

Kapsaicin, kemikalija koja je pronađena u ljutim papričicama povećava cirkulaciju te brzava kolanje krvi venama, što će povećati važu uzbuđenost.

Šparoga i avokado

Vitamin E koji se nalazi u ovom zelenom voću i povrću luči hormone kao testosterone, estrogene i progesterone koji cirkuliraju u vašem krvnom sustavu i stimulira reakcije poput osjetljivosti klitorisa i vaginalne lubrikacije.

Banane

Još jedan dobar razlog da mislite na seks kada jedete bananu! U sebi ima kalija, hranjiv sastojak za jačanje mišića. Stoga kada dostignete vrhunac, kontrakcije će biti puno intenzivnije.

Čokolada

Kakao u sebi ima kemijsku supstancu feniletilamin, stimulans koji vam daje suptilni osjećaj sreće i uzbuđenja te vam se seks čini kao savršena ideja nakon pokoje kockice čokolade.

Crveno vino

Osim što vas opusti brže nego masaža vrata, crveno vino povećava protok krvi i potiče bolju cirkulaciju prije i tijekom odnosa.

Vanilija

Osim što je savršena kao desert nakon večere, blago stimulira živce čineći seksualnu ‘senzaciju’ još boljom.

Komentari