Probudite svoju seksualnu energiju

Donosimo vam jednostavna rješenja kako u vezi postići veću bliskost i intimnost te kako unaprijediti seksualni život. I hrana koju unosite u svoj organizam može učiniti razliku, baš kao i svakodnevne navike. Zašto, primjerice, ne biste iskusili čari jutarnjeg seksa? Predlažemo vam i vježbe za više užitka

Grickajte sjemenke

Želite li poboljšati svoje seksualne apetite, povećajte unos cinka konzumirajući bučine sjemenke i brazilske oraščiće svaki dan pojedite jednu bananu kako biste povećali razine vitamina B, koji igra važnu ulogu u podizanju seksualne energije. Celer je još jedna namirnica koju bi žene trebale konzumirati. On sadrži muški hormon androsteron, koji utječe na seksualno uzbuđenje u žena. Lubenica je još jedan dobar odabir jer sadrži citrulin, protein koji proširuje krvne žile i povećava protok krvi do spolnih organa.

Ojačajte zdjelicu

Mnoge žene znaju da je ključ dobrog orgazma čvrsto zdjelično dno, ali ako niste raspoloženi za to da stalno stišćete te mišiće, probajte skakati na trampolinu. Skakanje ili trčanje po mini trampolinu odlična je kardiovježba koja također pomaže u učvršćivanju zdjeličnog dna. To je posebno dobro nakon porođaja da bi se ojačali ti mišići, a ujedno je i odličan način za podizanje raspoloženja.

Po jutru se dan poznaje

Razine testosterona su na samom vrhuncu ujutro, pa iskoristite to i uživajte u blagodatima jutarnjeg seksa koji ne mora biti predug. On oslobađa oksitocin, hormon dobrog raspoloženja zbog čega se partneri osjećaju povezanije tijekom cijelog dana. Od njega smo snažniji, ali i ljepši. Jutarnji seks jača naš imunitet jer povećava razine IgA, antitijela koje nas štiti od infekcija. Seksualni terapeuti
tvrde da je jutro savršeno vrijeme za strastven početak dana, a za seks u to doba obično su raspoloženiji muškarci jer se njima, dok spavaju, akumulira testosteron koji će iskoristiti sljedećeg dana. Od trenutka kad se probude pred njima su tri do četiri sata tijekom kojih im je testosteron na vrhuncu.

Posjetite ‘doktora za ljubav’

Ako je vaš libido odjednom oslabio, i to bez nekog osobitog razloga, vrijeme je da posjetite svoga liječnika jer je vjerojatno riječ o nečemu što se može riješiti. Nizak libido može biti simptom depresije ili je nuspojava kontracepcije koju uzimate. Sve vrste pilula sadrže progesteron, koji može imati negativan učinak na libido, no to se može dogoditi čak i ako prije niste imali problema sa seksualnom željom. Gubitak zanimanja za seks može biti simptom preaktivnog rada štitnjače, pa se posavjetujte s liječnikom je li potrebno napraviti jednostavne krvne testove kako biste isključili tu mogućnost.

Zauzmite pozu

Joga je poznata po svojim pozitivnim učincima na zdravlje, ona tijelo čini gipkijim, a može i podići raspoloženje. Stručnjaci preporučuju pozu supta baddha konasana: lezite na leđa i savijte noge prema sebi dok su vam stopala na podu. Položite ruku na donji dio abdomena i duboko udahnite. Ova vježba pomoći će vam da potaknete protok krvi u područje zdjelice, što će povećati osjetljivost i poboljšati tonus vaših mišića. Izvodite je svakoga dana po pet minuta.

Komentari