Seksualni život poboljšajte prehranom!

Ako ste bezvoljni, tjeskobni za vođenje ljubavi ili je vaš seksualni nagon slab, u nastavku doznajte kako si sami možete pomoći

Seksualni život možete poboljšati – prehranom! Pa ako vas seks čini tjeskobnima, pomoći će vam hrana koja podiže razinu glutamina, aminokiseline koja se uspješno pretvara u GABA-u (Gama-aminomaslačna kiselina koja kontrolira prostor u mozgu i njegovu komunikaciju s ostalim dijelovima tijela). Naime, njezinim balansiranjem riješit ćete se problema. A u tome vam može pomoći sljedeća hrana: smeđa riža, cjelovite žitarice, krumpir, brokula, špinat, banane, citrusi, iverak i leća. Od začina dobri su: kardamom, cimet, korijandar, limunska trava, origano, paprika, mak, ružmarin, kim, klinčić i kadulja. Razinu GABA-e povećava i čaj od kamilice.

Ako ste pak previše nesretni da biste vodili ljubav, često imate želju za grickalicama i ugljikohidratima, trebaju vam tablete za spavanje.. i za to ima lijeka. Naime, vašem tijelu nedostaje triptofan koji je potreban da bi proizvodio serotonin, koji nam omogućava da osjetimo užitak i budemo sretni. Stoga ‘navalite’ na: svinjetinu, svježi sir, avokado, pačetinu, jaja, pšenične klice, puretinu, piletinu i čokoladu. Od začina za rješavanje ovakvih problema sjajni su: anis, kopar, mažuran, metvica, šafran, pepermint, kurkuma i muškatni oraščić.

Ako je vaš seksualni nagon slab, to bi mogao biti znak nedostatka dopamina, kemikalije koja nas drži u pokretu te nas potiče na aktivnosti potrebne za preživljavanje – jedenje, reprodukciju i disanje. Ako imate višak dopamina, vaš seksulani nagon se pojačava. Namirnice koje pojačavaju lučenje dopamina su: meso, perad, mliječni proizvodi i pšenične klice. Od začina poželjno je konzumirati: bosiljak, crni papar, čili papričica, kumin, češnjak, đumbir, sjemenke goruščice, ružmarina, sezamovih klica, kurkume, komorača te lanene sjemenke. Kava i čaj pak povećavaju izdržljivost.

Komentari