Najčešće make-up greške zbog kojih vaše lice izgleda starije

Mnoge će žene, kad uđu u neke godine, smatrati da je prekratka suknja neprimjerena za njih, no vrlo rijetko odlučit će se za promjene u navikama šminkanja. Što izbjegavati ako želite izgledati mlađe te zašto najvažnije pravilo mora biti – manje je više

Biti bez podloge (pudera) bolje je nego imati lošu podlogu. Ako nemate puder, vaša će koža biti neujednačena, no ako pretjerate s količinom, puder bi mogao ući u sitne nabore i dodatno naglasiti nesavršenosti. Tekući puder primjereniji je za zreliju kožu od pudera u prahu ili kamenu. Zrela koža treba nešto drugačiju podlogu nego mlada, pa – iako vam se baš sviđa puder kakav ste koristili u mladosti – možda je vrijeme da isprobate neke nove kombinacije i sastojke.

Rumenilo može učiniti čudo za mladolik izgled. Izbjegavajte smeđe i crvene tonove; radije koristite svjetlije nijanse (roze), jer će one osvježiti ten. Bolje je koristiti kremasto rumenilo, a ne ono u prahu, a nanesite ga tako da malu količinu rasporedite na sredinu jagodične kosti, a potom razmažite prema gore.

Bez obzira koliko ih voljeli, izbjegavajte glittere na kapcima. Školjice će dodatno naborati kožu. Za mladolikiji izgled preporučuje se koristiti mat sjenila. I usne s godinama postaju tanje, pa svakako izbjegavajte pretjerano tamne ruževe. Radije koristite olovku u boji mesa kojom ćete naglasiti rubove usana te neko prirodno sjajolo.Sjajilo daje mnogo nježniji i profinjeniji look od teških ruževa.

Crna olovka na dnu donjeg kapka učinit će da izgledate stariji zbog nekoliko razloga: vizualno će smanjiti oči, a lice će vam izgledati kao da je obješeno. Za mladolikiji izgled najvažnije je otvoriti oči, a za početak ćete to postići korištenjem svjetlije olovke te nanošenjem malo izvan ruba kapka. Svakako izbjegavajte nanošenje previše maskare na donje trepavice, jer bi to također moglo izazvati efekt “obješenog” lica.

Podočnjaci se s godinama kod mnogih žena povećavaju. U pokušaju da ih skriju korektorom, ponekad se događa suprotan efekt, osobito ako ga nanesete u previše debelom sloju ili ako niste pogodili nijansu. Koža oko očiju sedam je puta tanja nego na ostalom dijelu lica. Ako imate jako izražene tamne kolutove, koristite nijansu breskve (ali ne previše svijetlu), a korektor nanesite samo na unutarnji kut područja oko očiju te razmažite prema dolje i prema vanjskom rubu.

Činjenica je da naše obrve rastu tanje kad “uhvatimo” neke godine. Punoću će im dati puder u prahu, koji će pomoći i da ne izgledaju strogo i oštro. Vizažisti preporučuju nanijeti ga malo izvan linije prirodnih obrva. I, zapamtite, ne sjenčate obrve već kožu, pa svakako izbjegavajte pretjerano tamne nijanse.

Komentari