Novi anti-age trend: tretmani magarećim mlijekom

Da se pomlađena, baršunasto mekana i glatka koža lica i tjela može postići inače ljekovitim mlijekom ove životinje znala je i egipatska vladarica Kleopatra. Isprobajte njezin recept!

Nakon proteinske, od aktivnog ugljena i koreanske sheet maske, novi beauty trend za baršunastu i mekanu kožu postalo je magareće mlijeko. Maska od magarećeg mlijeka vrlo je učinkovita što ustvari i ne čudi ako znamo za njegova brojna ljekovita svojstva i veliku učinkovitost kod alergija, upala dišnog sustava, astme, hripavca, oslabljenog imuniteta… Otac medicine Hipokrat liječio je magarećim mlijekom razne bolesti, među ostalim i anemiju, edeme, krvarenje iz nosa… Za pretpostaviti je onda da se ovakvo mlijeko može biti i u službi ljepote.

60 puta više vitamina C nego u običnom mlijeku

U kozmetičkoj industriji magareće se mlijeko koristi kao baza za masku koja se na kožu – istraživanja u laboratorijima pokazala su da je pripravak prava anti-ageing bomba, jer učinkovito usporava starenje zrele kože. Visoki udjeli vitamina C (čak 60 puta veći nego u kravljem mlijeku!) u mlijeku rezultiraju zategnutom kožom bez pigmentacijskih mrlja te smanjuju iritacije kože kao i njezinu upalu. Usto, štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Mliječna mast u magarećem mlijeku štiti i prirodni ph kože kao i naše lice kada se izlaže hladnom zimskom vremenu.

Kleopatrina tajna ljepote

Kao i većina žena i Kleopatra je imala svoje rituale ljepote. Svaku večer se kupala u magarećem mlijeku i medu, kako bi njegovala svoju kožu i održala je mekom, svježom i mladom. Osim egipatske kraljice kupku su prakticirale i kraljica Nefertiti te rimska kraljica Popeja Sabina. Kako je magareće mlijeko prilično skupo i nije ga lako nabaviti na našem tržištu, beauty stručnjaci predlažu da jedan litar mlijeka ulijete u kadu napunjenu vrućom vodom. Vaša koža će već nakon nekoliko minuta boravka u ovakvoj kupki biti čudesno mekana.

Komentari