Kako znati koji vam oblik, duljina i boja obrva pristaju?

Obrve su savršen okvir cjelokupnog dojma koji ostavljamo. Promjena na licu koju dobro oblikovane obrve mogu napraviti ponekad je nevjerojatna, ali je isto tako vrlo važno otkriti koji oblik, duljina i boja obrva stoji upravo - vama!

Užurban način života kakvim svim živimo i sve veća potražnja za ‘idealnim obrvama’ potaknuo je Manuelu Picard da uz postojeći salon otvori i prvi hrvatski Brow Bar, specijaliziran za njegu, čupanje i oblikovanje obrva koncem, drevnom metodom koja potječe iz Indije. Upravo ovakvom metodom obrve mogu dobiti prirodan izgled koji najbolje odgovara određenom obliku lica i boji kose te puti. Dakle, ne postoji univerzalan tip obrva koji odgovara svima, svaka žena ima svoj oblik, duljinu ili boju pa smo stoga Manuelu zamolili da nam otkrije ‘tajnu’ kako dobiti izgled obrva koji najbolje odgovara našem tipu licu.

Najučinkovitija metoda

‘Osobno ne vjerujem u učinkovitost nijedne druge metode osim oblikovanja obrva koncem! Postoji nekoliko brendova koji nude kombinaciju threadinga, čupanja pincetom i depilacije voskom u istom tretmanu, no ne vidim razlog tome jer je konac daleko najprecizniji alat za vrlo precizno oblikovanje obrva. A da ne govorimo o tome da je threading tretman koji traje 10-15 minuta pa je time prilagođen ubrzanom lifestyleu današnjih žena i muškaraca. Promjena na licu koju dobro oblikovane obrve mogu napraviti ponekad je nevjerojatna. Koncem se najpreciznije može ukloniti jedna ili stotinjak dlačica u isto vrijeme. S obzirom da se koristi antibakterijski konac i da se ne dira rožnati sloj kože, tretman je izuzetno nježan za svaki tip kože. Uz obrve, koncem se mogu bez iritacija ukloniti i dlačice na nadusnicama i cijelom licu, što je pristupačnije ženama koje se ne smiju depilirati zbog određenih stanja kože ili uzimanja lijekova koji su stanjili kožu’, savjetuje Manuela.

U rukama stručne osobe

Inače, threading brow barovi prisutni su godinama već u cijelom svijetu pa je otvaranje prvog takvog u Hrvatskoj izazvalo veliku pažnju, ne samo žena nego i muškaraca (jer i oni vole imati uređene obrve, zar ne?). Činjenica da bez prethodno rezerviranog termina možete doći za vrijeme pauze ili kad se zateknete u gradu i u svega desetak minuta jedinstvenom threading metodom dobiti željeni izgled obrva, olakšava svakodnevicu svima nama. Manuela svima savjetuje da oblikovanje obrva prepuste stručnjaku jer će na najbolji način odrediti koji oblik najbolje odgovara vašem obliku lica, treba li obrve dodatno potamniti, ‘zagelirati’ ili potaknuti da rastu… Obrve je potrebno oblikovati na mjesečnoj bazi, otprilike svakih 3-5 tjedana, što naravno ovisi i o prirodnom rastu dlačica svake žene.

Komentari