Njega kože na minusu

Uporaba preparata s najvišim zaštitnim faktorom i krema za dubinsku regeneraciju ključni je korak u očuvanju kvalitete, ljepote i zdravlja kože

Dok jedni zimu doživljavaju kroz ‘omraženu’ hladnoću, kišu, niske teperature, mraz i snijeg, mnogima je upravo zimsko doba godine jedno od najdražih. Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i naglim promjenama temperature uslijed grijanja u zatvorenim prostorima i niskih temperatura vani, što je veliki šok za kožu, uživanje na snijegu mnogima je najidealniji odmor i vesele mu se poput male djece. No ljubitelji snijega i drugih zimskih ‘radosti’ znaju da je za istinsko uživanje vrlo važno kožu dobro pripremiti i zaštititi, posebno na niskim temperaturama. Uporaba preparata s najvišim zaštitnim faktorom i krema za dubinsku regeneraciju ključni je korak u očuvanju kvalitete, ljepote i zdravlja naše kože.

Poznato je da tijekom zimskih dana sunce odašilje manje topline nego ljeti, no mnogi se prevare misleći kako je to sunce manje štetno od onog ljetnog. Sunce i tijekom zime svejedno emitira znatnu količinu UV zraka koje su uzrok kratkoročnih, ali i dugoročnih oštećenja kože. Opekline, prerano starenje kože, nastanak bora i sunčanih pjega, isušivanje i zadebljanje kože na najizloženijim dijelovima tijela kao što je lice, posljedice su upravo nezaštićenog izlaganja suncu.

Čak štoviše, kako se čak 85% sunčevih zraka reflektira o snijeg, sunce je posebno opasno kod zimskih aktivnosti kao što su skijanje ili sanjkanje. Na višim nadmorskim visinama koža je bliža suncu te je zbog toga zaštita od zimskog sunca od posebne važnosti. Zato je nužno uvijek pri ruci imati ne samo kremu s visokim ZF, nego i kvalitetnu kremu za regeneraciju. S dolaskom hladnijih dana, u njezi kože veliku ulogu imaju kreme za dubinsku njegu i serumi jer brzo i učinkovito reaktiviraju transportne procese u stanicama kože pa imaju izvrsno obrambeno djelovanje protiv stresa i klimatskih promjena. Takvi preparati obiluju tvarima koje su intenzivnog djelovanja i ulaze u dublje slojeve kože, gdje mobiliziraju vlastite mehanizme popravka, omogućuju koži da veže i zadrži dovoljnu količinu vlage pa se tada može suočiti i s najjačim hladnoćama. Sastojci poput, primjerice, hranjivog kompleksa D-pantenola i vitamina E ne samo da omekšavaju kožu i poboljšavaju njezin izgled, nego i pružaju hidrataciju tijekom svakodnevnih rituala tuširanja i kupanja.

Preporučujemo

Komentari