Pet načina šminkanja koji će vam dodati godine

Kao što mogu prikriti vaše nedostatke i učiniti vas ljepšima, određeni stilovi šminkanja (prije svega se to odnosi na količinu i odabir nijansi) mogu nam nanijeti više štete nego koristi

Nanoseći ruž, rumenilo, maskaru i ostali make up uglavnom se vodimo načelom omiljenih nijansi i onoga što je u trendu, a manje onim što će ostaviti bolji efekt ili pak umanjiti neke naše nedostatke. Postoje i trikovi kako šminkom možemo prikriti umor ili pak izgledati mlađe. No, nepažnjom, slijedeći samo ono što nam se sviđa ili je moderno, možemo napraviti više štete nego koristi. Primjerice, krivim odabirom šminke ili načinom šminkanja možemo izgledati starije. Saznajte koje su to pogreške u šminkanju koje nas mogu postarati.

1. PREVIŠE ŠMINKE

Mnoge žene misle da moraju s godinama nanositi više šminke kako bi sakrile bore. No, tako postižu upravo suprotan efekt: umjesto previše temeljne šminke koja će zatvoriti pore i učiniti da lice izgleda poput maske, trebali biste staviti lagani sloj pudera. On će prikriti sitne bore i učiniti da vaš ten izgleda puno svježije i prirodnije.

2. DEBELI SLOJ KOREKTORA

Za pokrivanje podočnjaka i bora, većina žena koristi korektor i to u ogromnim količinama, tako da se dogodi da kolotovi oko očiju budu naglašeni i za nijansu-dvije svjetliji od ostatka pudera na licu pa je razlika prilično uočljiva. Prije nego krenete u prikrivanje podočnjaka, nanesite hidratantnu kremu koja se brine za vašu kožu i ublažava bore. Zatim upotrijebite malu količinu korektora, koju ćete nanijeti samo tamo gdje je vaša koža po prirodi tamnija.

3. PRETANKE OBRVE

Čak i previše stanjene obrve mogu učiniti da izgledate stariji nego što jeste. Stoga ih nemojte neprestano čupati. Pustite radije malo da vaše obrve prirodno narastu i tek ih onda počupajte u odgovarajuću formu.

4. PREVIŠE CRNE OLOVKE NA OČIMA

Crna olovka za oči, ako ju nanosite u debelom sloju, može vas vizualno učiniti starijima, jer oči tako izgledaju znatno manje. Radije nanesite olovku u tamno ljubičastoj boji. Ovaj ton ne ostavlja dojam težine i pritom čini da bjeloočnice izgledaju svjetlije, što za posljedicu ima da boja očiju postaje življa i svježija.

5. PRETAMAN RUŽ ZA USNE

Previše tamna boja kao i debeli sloj ruža za usne mogu nas postarati. Pazite osim na boju i debljinu nanosa i na to da usne ne obrubite olovkom još tamnije boje. Odaberite radije neki prirodan ton ruža, koji odgovara boji vaših usana. Svjetlije boje ruževa čine da koža vašeg lica izgleda mekše i više zrači.

Komentari