Zamke depilacije

Iako je u današnje vrijeme depilacija bikini zone postala uobičajena, americka liječnica Emily Gibson smatra kako ona povećava rizik od infekcija

Reality zvijezda Kim Kardashian stidne dlačice uklanja laserom, glumica Kate Winslet voskom, a Jennifer Love Hewi šećernom pastom. Iako je danas depiliranje bikini zona postalo stvar higijene, američka liječnica Emily Gibson ističe da je uklanjanje dlačica s prepona zapravo vrlo opasno.

“Uklanjanje stidnih dlaka povećava rizik od infekcija, ali i spolno prenosivih bolesti među mladim ljudima”, tvrdi Gibson. Ova liječnica tvrdi da koža jako trpi tijekom depilacije i da nije važno o kojemu načinu depilacije je riječ – svi su štetni.

Posebno su osjetljiva genitalna podrucja: “Svježe depilirana genitalna područja iznimno su osjetljiva i nerijetko se događa da nastane herpes, ali i druge poteškoće”. Gibson upozorava javnost na to da stidne dlake imaju svoju svrhu te da ih ne bi trebalo uklanjati. Osim što se razvila cijela industrija koja zarađuje na depiliranju, uklanjanje dlačica postalo je i stvar navike te osobne higijene.

Foto: Profmedia

Komentari