Točkice i volani na splitski način

Volani i točkice oduvijek su prevadavali u garderobi splitske dizajnerice Gorane Milaković, danas ponosne vlasnice brenda BuBa Bu design, u kojem ovog proljeća dominiraju upravo točkasti dezeni te krojevi s volanima

Iako su volani i točkice ovog proljeća itekako ‘in’, 35-godišnja Splićanka Gorana Milaković oduvijek je bila zaljubljena u odjevne predmete koji imaju barem nešto od toga. Stoga i ne čudi da je njezina proljetno/ljetna kolekcija prožeta upravo tim detaljima. Njezin Buba Bu design već su prepoznale modno osviještene Splićanke, a košulja s volanom i točkicama prva je Goranina kreacija koju su mnoge poželjele imati u ormaru.

Pripreme za otvorenje showrooma

Gorana je odmalena bila okružena raznim tkaninama, balama materijala, budući da su se njezini roditelji bavili metražom. Stoga i ne čudi da ju je ono čime se danas bavi odredilo još dok je bila djevojčica. Prvo je nakon osnovne škole upisala Školu likovnih umjetnosti, a potom i Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu. ‘Oduvijek sam se obožavala zamatati u razne spojive i nespojive tkanine, oduvijek sam htjela biti drugačija’, govori Gorana, majka dvoje djece koja s njima i suprugom živi u rodnom Splitu. Punom parom radi na uređenju svog prvog showrooma, čemu se neizmjerno veseli. Baš kao što se veseli i svakoj novoj kreaciji i novoj klijentici, kojih je iz dana u dan sve više.

BuBa Bu

‘Cure i žene koje nose BuBa Bu design ne žele biti dio uniformirane svakodnevice, stoga im dajem priliku da zrače ženstvenošću na pomalo luckast način. Za sada su moje najvjernije klijentice Splićanke, žene koje dobro znaju što vole i žele, a moj dizajn obično ih oduševi na prvu. Sviđa mi se način na koji kombiniraju BuBa Bu stvari, doista su posebne’, govori nam dizajnerica koja i sama najradije nosi svoje kreacije. ‘Dizajniram sve ono što bih i sama nosila, a svoj modni stil opisala bih kao razigrano ležeran. Volim se isticati pa tako volim i da moje kreacije privlače poglede’, priča nam Gorana, koja se modom ozbiljno bavila i prije nego je postala majka, no onda je na neko vrijeme uzela stanku, koju je na svoje veliko zadovoljstvo konačno prekinula. Tada je prva stvar koju je osmislila bilo ime njezina brenda. Iako je razmišljala da iz imena djece iskombinira neki zgodan naziv, presudio je nadimak koji je od roditelja dobila čim se rodila.

BuBa Bu

BuBa Bu

Romantične haljine, suknje, tunike…

‘Mama i tata se čak tri mjeseca nisu mogli odlučiti koje bi mi ime mogli nadjenuti pa su me sve vrijeme zvali Buba. I dan danas me gotovo svi tako zovu, a mnogi mi čak ni ne znaju pravo ime’, smije se ova kreativka, dok prima narudžbe za lagane i romantične haljine, tunike, suknje s volanima ili pak točkicama i cvijećem, kojima obiluje njezina aktualna kolekcija.

IMG_5984

I dok se njezin suprug bavi ugostiteljstvom, čini se kako bi ona uskoro mogla dobiti prvu pomagačicu. ‘Marko i Nola su mi najveći kritičari i nevjerojatno mi je koliko ona, tako malena, ozbiljno shvaća moj posao i želi sudjelovati. Čak mi je suprug predložio da bih je mogla angažirati u kreiranju dječje kolekcije’, govori nam Gorana, čije BuBa Bu design kreacije do otvorenja showrooma možete nabaviti putem društvenih mreža, Facebooka i Instagrama.

BuBa Bu

Komentari