Punđe su vječne

Punđe, koje su 60-ih godina prošlog stoljeca bile na vrhuncu popularnosti, obožavamo i danas. Zahvaljujući svojoj bezvremenskoj ljepoti, one pristaju svakoj ženi, a novi trendovi zagovaraju prirodni izgled te daju puno prostora kreativnosti

U svjetskim centrima ljepote punđa je odavno hit. Obožavaju je najveći svjetski modni kreatori, od Valentina, koji nerijetko traži da njegovi modeli nose romantične pune, s razdjeljkom sa strane, oblih linija i ispuštenih ćuperaka, koji frizuri daju prirodnost i lepršavost, do slavnog Diora, koji preferira pune s nakitom. Kako god bilo, pune su klasik koji je vrhunac popularnosti doživio 60-ih godina prošlog stoljeća, no zbog bezvremenske ljepote, ženstvenosti i elegancije i danas su među najpopularnijim ženskim (a sve više i muškim!) frizurama. Jer elegancija klasične pune privlači poglede, a usto je siguran i privlačan odabir za svečani dogaaj. Popularnosti pridonosi i činjenica da s ovom frizurom ne možemo pogriješiti, bilo da odaberemo elegantnu verziju za posebne prilike, a ako smo zaigrani, možemo birati među brojnim varijantama ležernih punđa.

Ležerno podignuta kosa

Lakoća oblikovanja čini ležernu punu jednom od najpopularnijih ženskih frizura koja je posebno prikladna za dugu, ravnu i kovrčavu kosu. U nekoliko poteza natapirajte vrhove kose, kreirajte ‘neuredan’ look i učvrstite lakom za kosu. Zatim gumicom labavo skupite kosu na zatiljku i napravite petlju od skupljene kose, izvucite dva pramena sa strane oko petlje i – voila!

Vizualno izdužuju lice

Postoje razne frizure koje vizualno izdužuju lice, a puna je definitivno jedna od njih. Tradicionalni visoki rep, koji se može vezati u punđu na vrhu glave, kokotica kakvu je nosila Amy Winehouse, natapirana kosa ili puna neka bude vaš izbor ako želite izgledati viši i optički stanjiti lice. Možete odabrati i ultrapopularnu banana-punđu i punu sa šiškama.

LEŽERAN ŠINJON NA ZATILJKU

Labavo pričvrstite pramenove kose ukosnicama iza glave i oblikujte šinjon. Na kraju učvrstite frizuru lakom za kosu i po želji izvucite jedan pramen.

punđaZAIGRANA PUNĐA

Imate li dugu kosu, možete je isplesti po želji. Predlažemo vam kombinaciju pletenica i pune te izvučeni pramen, koji će cjelokupnom dojmu dati ležeran i zaigran efekt.

punđaU STILU AUDREY HEPBURN

Punđa koju je slavna glumica Audrey Hepburn nosila u kultnom filmu ‘Doručak kod Tiffanyja’ proglašena je najutjecajnijom frizurom svih vremena u istraživanju britanskih frizera.

punđaNISKI ŠINJON SA STRANE

Ovaj šinjon izvrstan je odabir za sve prigode, od elegantne večere do ležernog okupljanja s prijateljima, baš za blagdanske prigode koje su pred nama. Možete ga napraviti u 5 minuta!

punđa

Komentari