Šiške – u trendu su i pomlađuju

Dovoljan je tek mali ‘zahvat’ da zablistamo i osvježimo izgled, a šiške su jedno od takvih rješenja. Uvijek su moderne i atraktivne, a stilisti tvrde i da nam vizualno ‘brišu’ bore

Vjerojatno vam je ovakva situacija jako poznata – dosadilo vam je gledati se u ogledalu s uvijek istom frizurom, a, opet, žao vam je odjednom ošišati kosu jer ste tako dugo čekali da naraste. Nije lako odlučiti se za radikalne zahvate kada je naša najdraža kosa u pitanju, no ponekad je dovoljan samo mali ‘zahvat’ da zablistamo i osvježimo izgled. Šiške su jedno od takvih rješenja, a u većini slučajeva pokazale su se kao izvrstan odabir, jer su uvijek moderne i atraktivne. Ako ste u dilemi, prvo se posavjetujte sa svojim frizerom o tome kako bi vam stajale šiške, ali za to vam može poslužiti i mali trik ispred ogledala. Uhvatite pramen kose i namjestite ga kao da imate šiške pa se dobro promotrite.

Šiške na dugoj kosi

Ako dobro pogledate oko sebe, primijetit ćete puno djevojaka koje uz dugu kosu nose šiške i izvrsno im stoje. Osim što im omogućuju razne kombinacije i styling, bilo da kosu nose vezanu u rep ili šiške pomaknute u stranu, one ističu ljepotu lica i omogućuju vam da se poigrate make-upom. Osim toga, danas su moderne razne dužine šiški, od onih koje možete namjestiti iza uha do sasvim kratkih ili onih šišanih ukoso. Za koje god se odlučili, podarit će vam pravi moderan look i sasvim sigurno izmamiti poglede odobravanja prolaznika.

Obožavaju kratku kosu

Atraktivne ‘dječačke’ frizure posebno su omiljene među djevojkama, jer su idealne za razne stylinge i kombinacije, a nosive su u svim prilikama. Imate li kratku kosu, onda samo vi znate kako ju je lako održavati te da je za oblikovanje šiški dovoljno svega nekoliko sekundi. Pravila ne postoje, osim da frizuru oblikujete prstima. Kreme, gelovi, vosak, pa čak i ulje za kosu – sve to nanesite u malim količinama na dlanove, razmažite i nanesite na kosu. Prstima oblikujte pramen po pramen i usmjerite ga u željenom pravcu. Moderno je i da pramenove izvučete prema naprijed ili da kosu sasvim zaližete prema natrag.

Šiške kao najljepši okvir vašeg lica

Šiške uvijek privlače pozornost i usmjeravaju je na vaše oči! Pristaju ženama s malim ili ovalnim licima i ženama koje imaju visoko čelo. Skraćuju lice i usklađuju proporcije. Možete ih počešljati na stranu, pustiti ih da prekriju čelo do obrva ili ih ošišati na bilo koju dužinu. Inače, debele duge šiške su prikladne za gustu kosu, a kraće bolje izgledaju na tanjoj.

Šiške se oblikuju brzo i lako!

Koristite li vosak, on je pravo rješenje ako želite istaknuti stepenasto šišanu kosu. Voskom premažite dlanove i kratku kosu oblikujte prema gore. Imate li dugu kosu, vosak nanesite samo na vrhove. Krema za kosu omogućuje prirodniji izgled te istodobno njeguje. Pazite da ne nanosite prevelike količine jer će se kosa u protivnom slijepiti i neće izgledati prirodno. Stoga je najbolje početi kosu oblikovati s vrlo malom količinom, a potom dodati proizvod za styling do željenog izgleda.

Komentari