Vaše tijelo je lijepo – prihvatite ga!

Nemojte mu se više rugati, sramiti ga se i mrziti ga! Prihvatite ga i brinite se za njega vježbanjem i zdravom prehranom

Drage dame, trebale biste nešto znati – vi ste prekrasne i vaše tijelo je prekrasno! Morate vjerovati u sebe i imati samopouzdanja kako biste se mogle suočiti sa svim poteškoćama koje će vam se naći na životnom putu. Svoje vrijednosti nemojte tražiti u veličini grudi, stražnjice ili broju kilograma, tamo ih nećete pronaći. Vaše istinske vrijednosti su isključivo u vama samima.

Suočite se sa svojim najvećim strahom – prihvaćanju same sebe!

Za početak, nemojte imati nerealna očekivanja. Svima nam je jasno da lica s naslovnica nisu realna, zar ne? Zato nemojte težiti tome. Istražite kakve vam vježbe odgovaraju te što biste i kada trebale jesti. Jedino realni ciljevi mogu dovesti do uspjeha. Nerealna očekivanja mogu vam ponuditi jedino razočarenje.

Da biste se u potpunosti ostvarile kao osobe, važno je naučiti da su za razvoj potrebne i kritike i komplimenti. No, to ne znači da trebate dopustiti da vas nečija kritika sputava. Kritika nije ništa drugo nego „vjetar u leđa“. Ipak, kritike mogu biti i dobronamjerne. Razmotrite sve što vam netko sugerira, ali zapamtite da se na kraju ipak samo vaše mišljenje računa.

Nije kraj svijeta ako imate nekoliko kilograma viška. To nije jedina vaša karakteristika i ni u kojem slučaju vas ne čini lošijom od drugih. Sjetite se koliko su vaša obitelj i prijatelji sretni što vas imaju jer vi ste, unatoč tih nekoliko kilograma više, jedinstvena i fantastična osoba puna samopoštovanja!

Život često zna biti okrutan i dovesti nas u teške situacije, ali utjehu nećete pronaći u hrani, izgladnjivanju, zatvaranju u sobu ili plakanju. Stanite ispred ogledala i recite same sebi da ste ponosne na sebe, da vrijedite i da se volite. Koliko god to ludo zvučalo! Ali najveća prijateljica koju ćete ikada imati ste vi same sebi. Zapamtite to!

Komentari