Coded Edge ostaje vjeran svojoj dramatičnoj i pomalo mračnoj estetici

Modni brend Coded Edge, iza kojeg stoje dizajner Silvio Ivkić i i fotograf Jure Perišić, predstavlja kampanju aktualne kolekcije za proljeće/ljeto 2016., koju je pokazao u ožujku na Fashion.hr-u

Ovo je inače peta kolekcija ovog modnog dvojca, a nosi naziv Metonym. Silvio Ivkić i Jure Perišić inspiraciju za kolekciju potražili su u samim počecima svoje dizajnerske karijere, a pronašli su je u krugu kojeg ovog puta obrađuju simbolički.

Coded Edge_Kampanja Metonym (2)

Crna boja, kožni detalji i jedinstvena prezentacija, odlike su prema kojima Coded Edge ostaje vjeran svojoj dramatičnoj i pomalo mračnoj estetici. Od minimalističkih predimenzioniranih i udobnih odjevnih komada do statement nakita i printa, koji je slijedio inspiraciju kruga, mladi dvojac i dalje je u potrazi za idealnom mjerom između ulice i avangardne estetike. In girum imus nocte ecce et consumimur igni latinski je palindrom, odnosno rečenica, koja se može čitati s obje strane, a označava spoj različitih konotacija i shvaćanja kruga, bili oni Danteovi ili krugovi harnessa, koji omataju tijelo modela kroz cijelu kolekciju.

Coded Edge_Kampanja Metonym (3)

Prepoznatljivi po tome što svaki ima svoju ulogu u nastanku kolekcije i kampanje, ovog puta Silvio i Jure odlučili su zamijeniti uloge te je Silvio preuzeo kameru i prvi put snimio fotografije za Coded Edge kampanju, dok je Jure bio zadužen za styling. Zaštitna lica kampanje su poznati hrvatski modeli Sara Sorić i Ivona Bevanda iz agencije Talia model, dok je makeup djelo talentirane vizažistice Petre Sever. ‘Volim raditi s dečkima iz Coded Edgea, jer je atmosfera na snimanjima uvijek odlična. Nemam osjećaj da sam na poslu jer se toliko dugo poznajemo da smo već obitelj. Coded Edge je bio među prvim revijama koje sam ikad radila i baš zbog toga su mi najdraži’, izjavila je manekenka Sara Sorić na snimanju kampanje.

Komentari