Emina Šokota ponovno u ulozi modela

Splitska dizajnerica Monika Sablić koja svoje kolekcije prikazuje na Fashion Weeku Zagreb i ove sezone snimila je kampanju za svoju novu kolekciju s jednom od svojih prijateljica

Ove sezone zaštitno lice njene linije je Emina Šokota, u manekenskim krugovima poznatija kao Emina Pezo koja je svoju manekensku karijeru završila prije 13 godina rođenjem sinčića Tomasa suprugu, nogometašu Tomi Šokoti.

Emina je zadnji posao odradila 2002. godine u Lisabonu za jednu od najpoznatijih i najpriznatijih porugalskih dizajnerica Anu Salazar, a sada se ovom poslu vratila samo zbog svoje prijateljice Monike, jednako kao što su to prošle sezone napravili Andreja Ćupor kao zaštitno lice i Jadran Lazić kao fotograf.

“Emina i ja se znamo još iz 1999. godine kada sam ja proglašena za Miss Dalmacije, a ona za Top model i od tada traje naše prijateljstvo”, izjavila je Monika o svojoj novoj ambasadorici te dodala: “Emina je jedina Hrvatica koja je nekad davno imala potpisan ugovor s IMG Models u New Yorku čije su članice bile Heidi Klum i Laetitia Casta. Prije 13 godina je snimila zadnju kampanju u Lisabonu i evo nakon toliko godina izbivanja s modne scene možemo je vidjeti u jednoj izazovno romantičnoj priči. Jako sam zadovoljna i sretna, sve je ispalo baš onako kako smo i planirale”.

“Oduvijek sam vidjela Moniku kao dizajnericu jer je još onda kad smo se upoznale jako puno pričala o modi i svom snu i jako mi je drago da joj taj san ostvario. Monika je istinski modni dizajner jer živi modu svim srcem i ja sam joj oduvijek govorila da će biti dizajnerica i neopisivo mi je drago da se realizirala u tom smjeru. Do sada je puno ostvarila i sigurna sam da je najbolje tek pred njom. Ono što mi se najviše sviđa kod njezinog dizajna je što ženu prikazuje na predivan način, spaja ono najljepše – romantično i ženstveno. Svi komadi su joj nosivi i ukusni i mogu se iskombinirati za svaku priliku i što je najvažnije, svojom odjećom uljepšava žene. Bilo mi je jako drago odraditi ovo snimanje i brzo mi se javio onaj stari osjećaj, svi koji smo se jednom bavili modelingom, imamo to u krvi. Snimanje je bilo zabavno jer smo spojili zadovoljstvo i druženje i jer me nakratko vratilo u prošlost, ali iako je bilo lijepo, sama sam se odrekla tog posla kako bi bila uz svoju obitelj i nije mi nimalo žao”, izjavila je Emina.

Nova Monikina kolekcija pod nazivom ‘Spalato ljeto 2015’ inspirirana je predivnom senzualnom mediteranskom ženom poput Monice Bellucci. Na tu se inspiraciju nadovezuje i koncept kampanje koji slavi dalmatinsku ljepotu, žensku snagu, ali i ženu kao spol vrijedan divljenja koji može sve – i biti majka i izgledati lijepo kada se od nje to očekuje. Od materijala u kolekciji Monika koristi čipku, svilu, američki saten i zlatni šljokasti lame od kojeg je i napravljen njezin najdraži komad u kolekciji – zlatne hlače. Ova kolekcija i dalje njeguje osnovni Monikin potpis, a to je romantika, ali je ove sezone uz nju uvedena i doza seksepila. Kolekcija se sastoji od komada koje su potrebnoj svakoj ženi za potuni styling, a to su haljine, suknje, hlače i košulje.

Za kampanju je zaslužan već standardni tim Monike Sablić pa je tako za kosu bila zadužena Kristina Bebić, za make-up Ana Grgić, za cvijeće i aranžmane Silvana Križan i Ivica Radan, a fotografije su snimljene na splitskoj Vidilici, u Caffe baru Vidilica.

Foto: Press

Komentari