Helena Šopar sa sestrom pokrenula modni brend

Storybook donosi kolekciju popraćenu hrvatskom tradicijom te različitostima kultura New Yorka i Londona, zabilježenu pred objektivom svjetski poznatog fotografa Hanspeter Schneidera

Nakon sto su čak četiri godine kreirale i svoju ljubav prema dizajnu čuvale samo za sebe, sestre Helena Šopar i Tamara Rebić odlučile su pokrenuti i predstaviti svoju modnu liniju pod nazivom SOPAR. Helena, svjetski top model, tijekom karijere duge više od 10 godina surađivala je s najboljima u svom poslu – snimala kampanje za DKNY, Clarins, Bobbi Brown, Kiko cosmetics i mnoge druge, zbog čega dugi niz godina živi na relaciji London – New York te Tamara, diplomirani novinar i chic mama s jakim senzibilitetom za dizajn i modu, predstavile su nam kolekciju SS16 svog novog brenda.

Svoje djetinjstvo provele su u Novalji na otoku Pagu, za što ih vežu najljepše uspomene pa ne čudi, stoga, što im je upravo rodni grad bio velika inspiracija za kolekciju. Kako bi, na neki način, kroz nju prožele cijeli svoj život, pokušale su spojiti mir, čistoću i opuštenost Paga s užurbanošću, šarenilom i ambicioznošću New Yorka i Londona. Osim ručno rađene čipke, koja kolekciju čini jako osobnom i posebnom, prisutni su i drugi elementi tradicionalnih odjevnih predmeta rodnoga kraja. Mjesecima su istraživale elemente narodnih nošnji u Novalji, kako bi ih spojile sa suvremenim stilom New Yorka i Londona. SOPAR kolekcija, popraćena tradicijom i jakim hrvatskim korijenima te različitostima kultura New Yorka i Londona, odiše tim kontrastima.

Uz geografsku različitost, kolekcija odražava i različite osobnosti sestara dizajnerica; istovremeno casual i chic Helenu te Tamaru, koja je čisti primjer elegancije i profinjenosti. Iako im se stilovi razlikuju, uspjele su napraviti kolekciju koja, svojom nosivošću, na najbolji mogući način odražava obje. Također, u kolekciji se mogu pronaći i dječji modeli, koje je u kampanji predstavila njihova malena rodica Jana.

Sopar 10

Završni ‘touch’ ovoj zanimljivoj modnoj priči dao je svjetski priznati fotograf Hanspeter Schneider, poznat po svojim kampanjama za Givenchy, Yves Saint Laurent, Sisley, Max Mara i mnoge druge, kao i editorijalima za Vogue, Marie Claire, Elle… Nakon Claudie Schiffer, Adriane Lime, Toma Forda, Valentina i brojnih drugih, pred njegov su objektiv hrabro stale i sestre Šopar i Rebić, čije se fotografije mogu pogledati na naslovnici te u velikom editorijalu Storybooka, koji je u prodaji.

Storybook

Preporučujemo

Komentari