Hugo Boss prestaje prodavati krzno

Međunarodna koalicija Fur Free Alliance, čiji je član i udruga Prijatelji životinja, pohvaljuje luksuzni modni brend Hugo Boss zbog prestanka korištenja životinjskoga krzna. A to su učinili i neki domaći dizjaneri

Hugo Boss prestat će koristiti krzno, uključujući i ono kunića, počevši od kolekcije za jesen/zimu 2016. godine.

Joh Vinding, predsjedavajući organizacije Fur Free Alliance, navodi: “Hugo Boss postao je vodeće ime u svijetu mode, koje je zauzelo stav protiv okrutnosti prema životinjama i ukinulo korištenje krzna u svojim kolekcijama. Fur Free Alliance nada se da će isto slijediti i ostali luksuzni modni brendovi, pogotovo znajući da danas postoje tolike brojne mogućnosti mode bez okrutnosti, koje izgledaju jednako kvalitetno i privlačno.”

Bernd Keller, kreativni i brend direktor za sportsku odjeću u Hugo Bossu, izjavio je: “Više nećemo koristiti krzno kunopasa ni kunića. To znači da nećemo koristiti krzno ni u jednoj kolekciji Hugo Boss, čime dajemo jasnu poruku. Danas također uspješno osiguravamo proizvode od ekoloških neživotinjskih krzna i kože. Želimo koristiti te proizvode kako bismo nadahnuli sadašnju generaciju, a osobito buduću, novom vrstom luksuza.”

Hugo Boss pridružio se rastućem broju brendova i trgovina koje ne koriste krzno poput Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina, Stelle McCartney, Zare i ASOS-a.

U Hrvatskoj, neka od modnih imena i trgovina koji ne prodaju krzno su: Image Haddad, Modna kuća MAK, Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Martina Felja te H&M, Marc O’Polo, Gerry Weber. Projekt ‘Trgovine bez krzna’, u sklopu kampanje ‘Za Hrvatsku bez krzna’, predstavljen je uz pomoć manekenke Petre Friganović i modne dizajnerice Đurđice Vorkapić iz Hippy Gardena.

Trgovine Bez Krzna

Trgovine Bez Krzna

Fur Free Alliance (FFA) međunarodna je koalicija udruga za zaštitu životinja, koja radi na ukidanju iskorištavanja i ubijanja životinja zbog njihova krzna. Čini je više od 40 organizacija u 28 država te milijuni podržavatelja diljem svijeta.

U Hrvatskoj preko 70 posto ljudi protivi se ubijanju životinja radi krzna i čvrsto stoji uz postojeću zabranu uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna. Prijatelji životinja vjeruju kako je ovaj uspjeh još jedan razlog da Hrvatska ide samo naprijed sa svojim zakonima vezanima za zaštitu životinja.

Prijatelji životinja putem simpatičnih vizuala pozivaju građane da se zahvale kući Hugo Boss na odluci kojom, uz izravno spašavanja životinja, širi poruku ekološke osviještenosti i suosjećanja.

Hugo Boss

Hugo Boss

 

Preporučujemo

Komentari