Inovativno rješenje za kožu žena u menopauzi

Posjednja inovacija - nadomjesna kozmetika, predstavlja rezultat 14-godišnjeg istraživanja utjecaja menopauze na kožu i brojnih kliničkih studija

Vichy, vodeća dermokozmetička marka u svijetu i pionir na području kozmetike namijenjene ženama u menopauzi, na jučerašnjoj je konferenciji za medije u Atelijeru Meštrović, premijerno predstavio novu liniju proizvoda Neovadiol – nadomjesni kompleks.

Posjednja inovacija – nadomjesna kozmetika, predstavlja rezultat 14-godišnjeg istraživanja utjecaja menopauze na kožu i brojnih kliničkih studija u kojima su provjeravali učinkovitost djelovanja nadomjesnog kompleksa na kožu u menopauzi. Radi se inovaciju u obliku nadomjesne kozmetike koja obnavlja mladenački izgled kože i djeluje na tri vidljive posljedice menopauze na koži: osjećaj gustoće, preoblikovane crte lica i blistavost tena.

Nadomjesni kompleks Neovadiol predstavlja novu generaciju kozmetike koja, jedinstvenim i pažljivo odabranim aktivnim sastojcima u obliku kozmetičkog kompleksa, uz dva proizvoda u obliku napredne obnavljajuće dnevne njege i naprednog obnavljajućeg koncentrata, koži vraća mladenački sjaj, a koje je okupljenima predstavila Vesna Manestar, direktorica marketinga Vichy.

Zagreb 121015. Galerija Mestrovic-Vichy

Za stručni i edukativni dio pobrinule su prim.dr. Sanja Gregurić, specijalist dermatovenerolog koja je održala stručno predavanje o načinima starenja kože tijekom menopauze, dok je dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistkinja otkrila zašto anti-age odnosno pro-age prehrana privlači sve više pažnje posljednjih godina te kako sa hranom kompenzirati usporeno djelovanje hormona u menopauzi.

Vichy
Vichy

U svojoj prezentaciji prim. dr. Gregurić dala je poseban naglasak na čimbenike koji utječu na starenje kože u menopauzi, promjene u djelovanju hormona na naše tijelo i kožu te se posebno osvrnula na djelovanje hormona DHEA – hormona mladosti i na koji način možemo kompenzirati njegov nedostatak. Prim. dr.Gregurić je tom prilikom izjavila: “Osim vanjskih čimbenika jednako utječu i hormonalni pad u organizmu koji usporava i metaboličke procese i regeneraciju kože. Hormonalni ciklus je genski determiniran. To znači da pad hormona počinje puno prije same menopauze, osobito je nagao nakon nastupanja menopauze. Činjenica je pak, da životni stil može utjecati na ubrzavanje pada hormona, pa se i znakovi hormonalnog pada sve češće vide i u mlađim dobnim skupinama – češće kod žena. Hormoni nisu samo promotori mladosti (dakle odgovorni za ovulaciju, menstruaciju, stvaranje kolagena – obnova svih tkiva), već određuju i metaboličke procese u organizmu, najčešće ih usporavajući. Posljedice toga su usporavanje metabolizma i promjena rasporeda masnih naslaga, promjena boje i kvalitete kože, suha kosa i nokti, prorijeđivanje kose”. Prim.Dr. Gregurić dala je zanimljiv pogled na hormon mladosti ili hormon DHEA kojeg proizvodi kora nadbubrežne žlijezde – intenzivno do 20-ih godina, nakon toga razina DHEA značajno opada. Gregurić je istaknula: “Njegov nedostatak primjećujemo kao suhoću kože i noktiju, nepotpuno zacijeljivanje, probleme s koncentracijom i pamćenjem, debljanje te pad libida. DHEA možemo nadoknaditi bioidentičnim pripravkom međutim pretjerano debljanje ili mršavljenje, prehrana siromašna životinjskim mastima nepovoljno utječe na razine kolestrola koji je neophodan za sintezu DHEA. Također, u kliničkim studijama dokazano je i klinički učinkovito djelovanje DHEA i u lokalnoj primjeni – u smislu pomlađivanja kože što je rezultat i njegovog direktnog djelovanja i estrogene stimulacije.”

Vichy

Dr. Vranešić Bender istaknula je kako pravilan odabir hrane može imati brojne pozitivne učinke na hormonsku ravnotežu i brojne druge segmente zdravlja žene u razdoblju menopauze. To se poglavito odnosi na pravilan odabir masnoća te smanjenje unosa jednostavnih šećera i proizvoda životinjskog porijekla. Približno 2/3 prehrane treba potjecati iz biljnih, a 1/3 iz životinjskih izvora. Ipak, kada je riječ o istraživanjima koja nastoje rasvijetliti vezu prehrane i starenja, najviše znanstvenih dokaza ide u prilog teoriji o smanjenom unosu kalorija što može imati pozitivan učinak na više različitih vrsta tkiva koja zajedno utječu na produženje životnog vijeka. Prehranu je potrebno temeljiti na mediteranskoj prehrani – sinonimu za pravilnu prehranu i dugovječnost.

Vichy

Preporučujemo

Komentari