Koliko uljepšavate ‘stvarnost’ na društvenim mrežama?

Koje sve beauty aplikacije i podsjetnike na svojim pametnim telefonima koristite?

Tko još nije čuo za onu šalu ‘lažeš kao instagram’?! Ako je točno da u svakoj šali ima posla istine, kad je riječ o mogućnostima iskrivljavanja stvarnosti koje pružaju broji filteri na toj društvenoj mreži ili pak u brojnim aplikacijama, ne bismo pogriješili kad bismo zaključili kako u njoj ipak ima puno više istine. Naime, većina korisnika društvenih mreža prije objavljivanja fotografiju ‘provuku’ kroz neki od brojnih filtera ili ju pak urede u nekoj od brojnih aplikacija s kojima smo vas odlučili upoznati. Uljepšavanje lica, pomlađivanje, povećavanje očiju, sužavanje nosa, struka ili oblina, samo su neke od mogućnosti koje nam se nude prije nego li stisnemo ‘share’ ili ‘post’. Osim što se upravo zbog toga, za neke (koji pretjeruju) ljude koje ne vidimo dulje vrijeme, dobrano iznenadimo viđenim naspram onog što objavljuju na društvenim mrežama, koliko danas znamo otići u krajnost govori i činjenica da se filteri koriste i za uljepšavanje hrane, pića, interijera pa čak i prirode, kojoj u većini slučajeva nije potrebna nikakva dorada. Ako još k tome dodamo i to da većina zaljubljenika u društvene mreže i aplikacije koristi pametne telefone s odličnim karemama, pitamo se koliko nam je usitinu svo to ‘cifranje’ potrebno. A onda osvijestimo da zapravo dobra fotografija zlata vrijedi.

Osim lažnog uljepšavanja stvarnosti, brojne aplikacije mogu vam pomoći da bez puno ulaganja postignete izgled kakav priželjkujete, kako onda ne biste trebali posezati za aplikacijama s tim silnim filterima. Naime, mnoge beauty aplikacije nude vam savjete kako se uljepšati, od onih da zapravo isprobate koji bi vam look najbolje pristajao, do onih koje vam korak po korak objašnjavaju kako postići željeno. Tu si brojne aplikacije u obliku podsjetnika za sve i svašta – od toga da biste zube trebali prati barem dvije minute, do toga da biste redovito trebali piti… Tu su i razni brojači kalorija, količine šećera, toksičnih elemenata u raznim beauty pripravcima…

I to sve s jednim ciljem – kako bismo bili lijepi, zdravi i pametni!

YouCam Perfect – Selfie Cam

Moj selfie, tvoj selfie… svi od Kim Kardashian preko Care Delevingne do ‘običnih smrtnika’ s vremena na vrijeme ovjekovječe samoga sebe. I naravno, svi pritom žele izgledati divno, cool, glamurozno…, a nikako loše ili samo neloše. Uz pomoć aplikacije YouCam Perfect možete retuširati umorne oči, povećati ih ili smanjiti, dodati boju licu, izbrisati bore i postići efekt svježine, a sve kako bi vaši prijatelji ili pratitelji na društvenim mrežama pomislili da u svakom trenutku izgledate predivno.

Priv

Nedostaje vam koji sat sna više? Upravo zahvaljujući ovoj aplikaciji možete izgledati svježe i odmorno. Priv vam može poslužiti kao pravi beauty expert – isfenirati vam kosu, produljiti trepavice, potamniti vam put…

Ask Bobbi

Bilo da ste u potrazi za savršenim puderom ili pak želite isprobati kako bi vam pristajao novi look, make-up aplikacija može biti loše rješenje. Stoga na ovaj način možete korak po korak doznati kako se pravilno našminkati, kao i koje proizvode koristiti.

Sun Shield

Koliko ste samo puta čuli da se trebate štititi od sunca kako biste sačuvali zdravlje, ali i mladost kože? S pomoću ove aplikacije možete odrediti koji je vaš tip kože, koji biste SPF faktor zaštite trebali koristiti obzirom na lokaciju na kojoj se u tom trenutku nalazite i razinu UV indeks sunčeva zračenja na tom mjestu. Isto tako možete doznati i koliko dugo smijete biti izloženi suncu s preporučenom zaštitnom kremom, obzirom na spomenute parametre.

Nail Designs

Baš kao što modni dodaci poput torbice daju onaj završni pečat kad je o modi riječ, tako su i nokti ogledalo naše ljepote i brige o sebi. No ne stignemo uvijek otići do salona na manikuru, a sve to i podosta košta. Uz pomoć ove aplikacije možete imati imati savršene nokte! Naime, riječ je o tutorialu zahvaljujući kojemu ćete naučiti kako ukrasiti nokte točkicama ili bilo kakvim drugih ukrasima i to u svoja četiri zida.

Eyebrows

Ponovno se nose krupne tj. prirodne obrve koje je među ostalima popularizirala Cara Delevingne. Ako vam priroda nije podarila takve, ne očajavajte. Tu je aplikacija Eyebrows s pomoću koje možete doznati kakve bio vam obrve najbolje pristajale. Dovoljno je da u aplikaciju učitate svoju fotografiju te prvo virtuano isprobate sve mogućnosti – od čupkanja, bojanja, punjenja, a zatim s fotogarfijom izgleda koji vam se najviše sviđa, otiđete u salon koji vašu želju može i ostvariti. Naravno, tu fotografiju vašeg savršenog looka prije možete objaviti i na nekoj od društvenih mreža.

Zoella (za djevojke mlađe od 30)

Ovo je zoran primjer koliko je velik utjecaj online ‘igrača’. Naime, 24-godišnja Zoe Sugg aka Zoella privukla je preko šest milijuna ljudi koji redovito prate njezine objave na YouTube kanalu. Naime, ona iz svog doma na iskren i zabavan način daje savjete djevojkama, većinom tinejdžericama, o modi i šminki.

Packpoint

Ova aplikacija pomoći će vam da vam putovanja ne predstavljaju stres i to na način da vas podsjeti da ne zaboravite ponijeti sve ono što bi vam moglo zatrebati. Jednostavno u aplikaciju unesete destinaciju na koju putujete, vrijeme, trajanje putovanja i planirane aktivnosti i dobit ćete popis svih beauty proizvoda koji bi vam mogi trebati, ako i zdravstvenih preparata koje valja ponijeti.

iDRATED

Svi znamo koliko je važno hidratizirati tijelo, ne samo izvana nego i iznutra. No bez obzira na to, mnogi jedsnotavno zaborave piti. Ova aplikacija namijenjena je upravo takvima. Osim što prati koliko tekućine unosite u organizam, mjeri vašu razinu hidratacije te vas podsjeća kada biste trebali posegnuti za čašom vode.

YogaFace

Ovo je kao da imate džepnog osobnog trenera za vaše facijalne mišiće. Riječ je o seriji bizarnih pokreta koji uistinu razbuđuju vaše uspavane mišiće lica. Nakon takvih vježbica koje vam nudi ova aplikacija, imat ćete bolji tonus i osjećati da vam je lice zategnutije.

Makeup Mirror

Zasigurno su se mnoge od vas našle u situaciji da trebaju popraviti šminku, a nemaju ogledalo pred sobom. Upravo zato tu je ova aplikacija koja zaslon vašeg mobitelja pretvara u ogledalo, kako biste na brzinu popravili svoj make-up.

Beautiful Me

Učitajte svoju fotografiju u ovu aplikaciju kako biste dobili uvid u to koliko godina imate ako je suditi po vašem izgledu te na osnovu toga dobili savjete o proizvodima koji su vam potrebni kako biste izgledali najbolje što možete.

Hairstyle Wizard

Jeste li ikada poželjeli imati frizuru kakvu nosi neka slavna osoba? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, ovo je aplikacija za vas. Sve što trebate napraviti jest učitati svoju fotografiju i isprobati najnovije frizure. Kako biste se pritom i zabavili, možete izgubiti sate igrajući se stiliziranja odjeće. I sve te lookove objaviti na društvenim mrežama.

Think Dirty

Brinete li o zdravlju na način da pazite što jedete, vjerojatno vam je važno i koje kozmetičke proizvode koristite. Ova aplikacija može vam poslužiti kako biste izmjerili razinu štetnih sastojaka u kozmetici koju koristite, kako biste promijenili navike i na taj način doprinijeli zdravlju.

Homemade Beauty

Želite usštedjeti nova i izbjeći kemikalije? S pomoću savjeta koje nudi ova aplikacija moći ćete napraviti vlastite pripravke, od maski za lice do regeneratora za kosu.

Best Hair Care Tips

Zahvaljujući Amal Clooney i vojvotkinje od Cambridgea, Catherine, sjajna kosa je postala jedan od važnijih beauty imperativa. Ovdje možete dobiti savjete za sve što ima veze s kosom, od toga kako ispravno prati kosu, češljati vrhove sušiti ju sušilom za kosu, napraviti i zadržati kovrče, potaknuti rast kose…

iParfumer

Onima koji su se pogubili među brojnim mirisima, ova će aplikacija pomoći da pronađu svoj idealan miris zahvaljujući raznim kobinacijama vaših lajkova s onima drugih korisnika, ali i preporuka stručnjaka.

Brush DJ

Ujutro ste u strci i žubri te vam se zna dogoditi da četkanje zubi obavite brzinski što može naštetiti vašim desnima. Ova se aplikacija može sinkronizorati s vašim pametnim telefonom kako bi neki od tih uređaja dvije minute reproducirao glazbu s vaše playliste, koliko vam je potrebno za kvalitetno četkanje zubi. Ova će vas aplikacija podsjetiti i kad biste trebali promijeniti četkicu ili pak ugovoriti odlazak k zubaru.

Calorie Counter and Diet Tracker

Bijeli šećer nije loš samo za naš organizam, već pridonosi i starenju naše kože. I već svi znamo kako je skriven u mnogim proizvodima, od žitnih pahuljica do namaza, preljeva… Upravo zato svima je potrebna jedna ovakva aplikacija koja će izmjeriti što sve unosite u organizam.

Makeupalley

Koliko samo novca trošite na proizvode koji vas na kraju razočaraju? Ova aplikacija služi kao beauty savjetnik, sadrži na tisuće recenzija brojnih beauty proizvoda, kako biste se prije kupnji mogli dobro informirati.

Komentari