Lookbook Armani Exchange

Reinterpretacija talijanske klasike kroz kvalitetan dizajn i mladenačku, urbanu energiju

Armani Exchange predstavlja novu liniju casual, sportske mode s fokusom na outerwear komade sa složenim detaljima na podstavama i kontrastnim šavovima. Kolekcija se fokusira na jednostavnu sofisticiranost kroz moderne krojeve i rafinirane tehnike, jedinstvene teksture i nove tkanine. Inspiracija kolekcije dolazi iz modernističke umjetnosti i dizajna 50-ih godina prošlog stoljeća, urbanih krajolika, grubih tekstura i glatkih materijala. Prirodnu paletu boja osvježavaju naglasci jarkog kolorita i tonalni printovi. Armani Exchange kolekcije odjeće, obuće i modnih dodataka mogu se pronaći u više od 200 prodavaonica diljem svijeta, a od sljedećeg tjedna bit će dostupne i u Hrvatskoj.

Proljeće 1: ‘Micro-Fluidity’

Inspirirana urbanim pogledom na Armani plavu boju i jednostavnost talijanskog krajolika, kreativna napetost linije živi u fluidnim siluetama i arhitekturalnim detaljima. Za nju, prozračni traper nadopunjava se ključnim komadima u neutralnim bojama, a njegova je garderoba istovremeno sportska i chic s detaljima u crvenoj, bijeloj i mornarskoplavoj boji.

Proljeće 2: ‘Artisan’

Inspiracija linije dolazi od ručnih radova, s fokusom na prozračne tkanine i neutralne boje. Nedostatak jačeg kolorita lookove čini idealnima za odlazak na posao, dok istovremeno ne odstupaju od klasičnog Armani načina odijevanja. Bež i plava glavne su boje njegove i njezine garderobe koju čine pročišćene plohe laganih outwerwear komada i ništa drugo osim basic trapera i maslinastozelenih hlača.

Ljeto 1: ‘Natural/Urban Explorer’

Eksplozijama limun-žute i zelene, ova linija donosi osvježavajuću živahnost u pročišćenim krojevima i plohama bijele boje i zemljanih tonova. Bijela i mornarskoplava boja prevladavaju u njezinoj garderobi, a energiju joj daju narančasti geo-printevi i cijeli niz novih uzoraka na traperu koji podižu i nadopunjavaju klasične komade. Za njega je osmišljen element divljine smješten u urbane krajolike gdje su grubost i funkcionalnost podignute najlonskim fabrikacijama i posebno osmišljenim metalik odsjajima.

Ljeto 2: ‘The Purist/Uomo Nuovo’

Naglasak se stavlja na minimalizam. Nova definicija ženstvenosti zaokružuje njezinu garderobu preciznim oblicima, fokusiranim bojama i suvremenim duhom. Osvježavajuće nijanse tirkizne njezinoj garderobi daju dozu mladenačkog chica. Njegov look ostaje jednostavan i rafiniran u ljetnom lanu koji poziva na dodir, a detalji inspirirani novom definicijom muževnosti idealno zaokružuju njegov sportski look.

Potražite novu kolekciju za proljeće/ ljeto u prvoj A|X Armani Exchange trgovini u Hrvatskoj, koja se sljedeći tjedan otvara u City Centeru one Zagreb West.

Komentari