Najbolje s Fashion Weeka Zagreb!

Donosimo vam fotografije najboljih kolekcija predstavljenih na Fashion Weeku Zagreb

Fashion Week Zagreb powered by Kaufland održan je u Green Gold Centru te je izazavo veliko zanimanje zaljubljenika u modu.

Predstavljanje proljetno/ljetnih kolekcija Fashion Weeka Zagreb by Kaufland, prve je večeri otvorila Marina Lacković s brendom Larie, zatim su revije redom imale Ana Kujundžić, Eva Poleschinski, Simone Manojlović, Martina Kovač, Stasia i Kristina Fazinić sa svojom modnom markom Bags by Kristina kojom je uz ples zatvorila večer.

Drugu večer predstavili su se Ruža Hodak, zatim Hope by Irena Berišić Turk i Kata Szegedi, a nakon kratke pauze, kolekciju su prikazali Kruno Jendrijev, Nika Čuić te Iggy Popović, a Igor Galaš by Mamita koji je svoju reviju upotpunio instalacijama u kosi Marija Treščeca te zatvorio ovosezonski FWZ.

Senzacionalna Larie by Marina Lacković apsolutno oduševila publiku svojim remek djelima

Romantično, nerealno, nestvarno – tri su riječi koje obilježavaju sinoć prikazanu kolekciju ‘Byrone’ te kojima se očito dizajnerica Larie vodila pri njenom stvaranju. U novoj kolekciji Marina Lacković koristila je samo najfiniju čipku, a prevladava paleta crne, bijele, sive i puderaste boje. Svaka je haljina jedno malo umjetničko djelo u koje je utrošeno od 7 do 15 metara tanke čipke nalik na paučinu zbog koje su haljine nevjerojatno lagane i nosive. Kako ne bi sve stalno na haljinama, Marina je napravila i niz savršeno krojenih ženskih odijela te ekskluzivno i premijerno predstavila nekoliko vjenčanica koje su mnogim ženama oduzimale dah.

Spektakularnom revijom torbi Bags by Kristina Fazinić zatvorena prva večer FWZ-a

Fotografkinja Kristina Fazinić već više od tri godine očarava ljubitelje mode kožnatim torbama Bags by Kristina, posebnim po Kristininim fotografijama s dalmatinskim motivima. Nova kolekcija torbi prikazanih s detaljima od pleksiglasa i metala zove se ‘Ritam grada’, a namijenjena je svim damama punim života. Sve su torbe ručno izrađene od najfinije kože te napravljene da budu komad koji će vam služiti cijeli život. U novoj kolekciji posebno su se istaknute torbe u crnoj i sivoj boji, klasici koji su u poslovnom svijetu must -have, ali s originalnim odmakom poput resica i drugih detalja. Predstavljene su i torbe toplih te upečatljivih boja kojima će odvažne i modno osviještene žene razbiti zimsko sivilo.

Dekonstrukcija kao temelj kolekcije mađarske dizajnerica Kate Szegedi

Kata Szegedi jedna je od najpopularnijih dizajnera u Mađarskoj. Privukla je pažnju javnosti čak i prije nego je diplomirala u 2009. na KREA Contemporary Arts Institutu u Budimpešti. Osvojila je nagradu za najboljeg mladog dizajnera na Fashion Awardsima Mađarske iste godine, ali i nagradu Best Fashion Designer koju organizira magazin Glamour. Proljetna kolekcija Kate Szegedi koju je sinoć prikaza na zagrebačkoj pisti, inspirirana je trash umjetnošću, poznatijom kao promašajnom umjetnošću, foto-manipulacijom, dekonstrukcijom i rekonstrukcijom. Početna inspiracija bila joj je slika Konráda Gazdaga koja se pojavljuje u svojoj originalnoj formi te u dekonsturiranoj formi koju je stvorila Kata. Komadi kolekcije proljeće/ljeto 2016 okarakterizirali su miks muževnosti i ženstvenosti te dali kontrast i osobnost te uzbuđenje istom.

I za kraj… novi brend Igor Galaš by Mamita

Svjetski nagrađivan hrvatski dizajner Igor Galaš sinoć je predstavio kolekciju svog novog brenda Igor Galaš by Mamita. Naime, njegova mama Marica je po njegovim nacrtima i smjernicama isplela sve pletene komade u kolekciji, dok je on ovaj put napravio dekonstruktivne odjevne predmete od kaputa, suknji, hlača, haljina i jakni s kojom je osvojio sva ženska srca u publici. Ova predivna sinergija mame i sina nadizašla je sve dosadašnje kolekcije. To je kolekcija za jaku, samosvjesnu i posebnu ženu novoga doba. Boje su crne, sive, bordocrvene, smaragdnozelene, plave i ljubičaste u materijalima svile, pamuka, hladne presane vune i mohera i pamuka u ručno izrađenom pletivu. Kako bi kolekcija doista bila potpuno savršena, zaslužan je Mario Treščec čije su instalacije na kosama manekenki nadopunile ovu iznimnu kolekciju. Važno ja napomenuti kako je Igor Galaš prije samo tjedan dana primio ‘Brands and Signs Fashion Award 2015’ ljubljanskog Zavoda BIG te tako ponovno potvrdio svoj uspjeh na regionalnoj razini.

Komentari