Njegu kose prilagodite zimskim uvjetima

Unatoc hladnoći, vjetru, niskim temperaturama, suhom zraku, drastičnim promjenama zraka vani i unutra, potrebno je samo malo (ali prave i kvalitetne) njege da se kosa oporavi od svih štetnih vanjskih utjecaja te da u trenutku ponovno postane lijepa i sjajna

Gdje god se nalazili, naša je kosa neprestano izložena štetnim vanjskim utjecajima. Ljeti je prži sunce i uništava klor, zimi je šibaju hladnoća i vjetar, oštećuje isušeni zrak u zatvorenim prostorijama…
Primjerice, vjetar i prevelika vlaga glavni su krivci zbog kojih kosa u zimskim uvjetima gubi elastičnost, lepršavost i sjaj, a tu su i stalni temperaturni šokovi koje doživljavamo ulaskom u zagrijane prostorije i izlaskom na hladnoću, vjetar, snijeg… No unatoč stalnim izazovima, zapravo je potrebno samo malo (ali prave i kvalitetne) njege da se kosa oporavi od svih štetnih utjecaja i opet postane lijepa i sjajna. Baš kao i u njezi kože, koju prilagođavamo vremenskim uvjetima, i cjelokupnu njegu kose trebali bismo prilagoditi zimskim uvjetima, jer kosa traži dubinsku regeneraciju i obnovu. Osim toga, zašto bi ružno vrijeme bilo izlika da sebi ne priuštimo prave male rituale uživanja?

4 RITUALA NJEGE KOSE U KOJIMA OVE ZIME TREBATE UŽIVATI!

PRAVI ŠAMPON

Ne bez razloga šamponi za kosu podijeljeni su prema tipu ili vrsti vlasi. Tanka, oštećena, masna, bez sjaja… sve su to određeni tipovi kose koji zahtijevaju posebnu, ciljanu njegu, stoga pažljivo promotrite svoju kosu i koristite samo onaj šampon koji vam je potreban. No s godinama se stanje naše kose mijenja pa se tako treba mijenjati i šampon. Ako niste sigurni kakvu točno vrstu vlasi imate, posavjetujte se sa svojim frizerom i slijedite njegove upute.

LJEKOVITA MASAŽA VLASIŠTA

Uživate li dok vam frizer pri pranju kose masira vlasište? Zašto ne biste sami češće priuštili taj užitak? Umočite vrhove prstiju u ulje i utapkajte ga ravnomjerno po tjemenu, ali i po pramenovima.
Vršcima prstiju umasirajte ulje kružnim pokretima. Lagani i spori pokreti pomoći će vam da se relaksirate, dok snažni pokreti koji uključuju pritisak bude energiju i cirkulaciju. Masirajte cijelu glavu, od čela pa sve do krajeva ušiju i niz vrat.

DOBRO ISPERITE KOSU

Nakon šamponiranja i upotrebe regeneratora na kosi često ostanu njihovi ostaci pa se kosa brže masti. Jako je važno da nakon svakog pranja kosu dobro isperete, a nikada to ne činite vrućom vodom jer će oštetiti vlasi. Kosu ispirite što je moguće hladnijom vodom, pa iako to tijekom zime zvuči poprilično hrabro, iznimno je blagotvorno. Zaštitni sloj oko kose se tijekom ispiranja hladnom vodom izravnava, pa bolje refl ektira svjetlost i kosa izgleda sjajnije.

INTENZIVNE KURE ZA NJEGU

Zima je idealno vrijeme da kosi priuštite intenzivne kure za njegu. Svi smo od baka naslijedile savjet da kosu njegujemo maslinovim uljem, no danas na tržištu postoji cijeli niz preparata koji kosu dubinski hrane i regeneriraju. Ako nemate vremena, izvrsno će poslužiti i regeneratori koji se ne ispiru. Njih je dovoljno staviti na mokru kosu, a djeluju tako da kosa sušeći se upija hranjive tvari iz regeneratora. Isušene vlasi će živnuti, a oko njih se stvara i fini zaštitni film.

Komentari