Sve tajne krema za njegu područja oko očiju

Tajna dugoročnog očuvanja mladenačkog izgleda krije se u izboru kvalitetne kreme za njegu područja oko očiju. Otkrijte koje sastojke krema mora imati, kako je pravilno nanijeti oko očiju te zašto nikad nije prerano za njezinu prvu upotrebu

Nikad nije prerano za prvu kremu područja oko očiju

Mnoge su žene često u zabludi kada misle da je prerano za njegu područja oko očiju. Naime, upotreba posebne kreme za ovo područje često se povezuje sa zaglađivanjem i popunjavanjem dubokih bora pa se mnoge žene na taj dodatni, ali iznimno važan korak, odlučuju tek sredinom 30-ih ili 40-ih, kada su prvi znakovi starenja već itekako vidljivi. Stoga dermatolozi preporučuju da se već u ranim 20-ima počne s posebnom njegom osjetljive kože oko očiju, i to hidratantnim formulama. To je posebno važno za osobe koje inače imaju suhu ili normalnu kožu. Cilj njege kože oko očiju još u 20-ima usmjeren je na prevenciju oštećenja i gubitka vlažnosti, stoga je za područje oko očiju najvažnije obilje hidratacije i antioksidansa – kako iznutra tako i izvana. A i kvalitetne sunčane naočale naš su moćan saveznik, čak i zimi!

Kako nanositi kremu na područje oko očiju

Dermatolozi često upozoravaju na to koliko je važan način nanošenja kreme, jer se tako pospješuje učinak samog preparata. Na jagodicu prsta nanesite količinu kreme veličine graška. Zatim, počevši od dijela blizu unutarnjeg kuta oka, lagano utapkajte proizvod oko očne šupljine, podjednako iznad i ispod oka. Kremu nanosite i ujutro i uvečer, a dobro je za osvježenje i popodne imati pri ruci bočicu kvalitetne kreme za područje oko očiju. Pogled će u trenu postati svježiji i blistaviji!

Krema za lice nije dobra za njegu kože oko očiju

Poznato je da je koža oko očiju najtanja i najosjetljivija na licu. Zbog niske koncentracije žlijezda lojnica u odnosu na ostatak lica ona je izloženija vanjskim utjecajima i sklonija oštećenjima. Usto, prirodno manja količina kolagena i elastina oko očiju uzrokuje brži nastanak linija i bora. Uza sve to, koža oko očiju ima sitne pore, a kako kreme za lice sadrže veće molekule, one ne djeluju jer ne prodiru kroz pore. Kreme za njegu oko očiju stoga moraju sadržavati mikromolekule da bi mogle djelovati kroz sitne pore i omogućiti da krema ciljano djeluje.

Što krema mora imati

Dermatolozi i kozmetolozi složni su u tvrdnji da se tajna dugoročnog očuvanja mladenačkog izgleda krije u izboru kvalitetne kreme za područje oko očiju. Sastojci na koje bi trebali obratiti pažnju tijekom izbora prve (ali i svih kasnijih!) kvalitetne kreme su, primjerice, hijaluronska kiselina, antioksidansi i kofein. Hijaluronska kiselina je temelj hidratacije te je namijenjena popunjavanju sitnih linija, dok antioksidansi sprećavaju oštećenja stanica i nastanak bora. Kofein pak jača mikrocirkulaciju te smanjuje natečenost i podočnjake. Osim na ove sastojke, svakako obratite pažnju na to da krema bogato hidratizira, da štiti od prijevremenog starenja, da popunjava već nastale sitne borice te da smanjuje otečenost i podočnjake.

Komentari