Tajne dobre maskare

U samo jednom potezu naglašava pogled i čini ga seksepilnim, produljuje trepavice i daje im volumen. Naravno, riječ je o maskari, najprodavanijem kozmetičkom proizvodu na svijetu. No, u obilju boja, oblika četkica i njihovih namjena ponekad ne znamo što baš nama treba. Zato slijedite naše brze (jednostavne) savjete

Maskara je kruna šminkanja očiju, no kako u velikom izboru četkica odabrati upravo onu koja vama odgovara? Evo nekoliko kratkih savjeta. Ako ste stalno u žurbi, odaberite maskaru s velikom četkicom jer ćete jednim nanosom obuhvati svaku trepavicu. Za savršeno ‘počešljane’ trepavice birajte aplikator u obliku savijenog češljica, a za produljivanje i razdvajanje maskaru s gumenim dlačicama koje dosežu
i do najkraćih trepavica. Optimalno razdvajanje omogućuju maskar sa spiralnom, a ultimativni volumen one s valovitom četkicom.

Kako do savršenih trepavica

Da bi maskara bila učinkovita, trepavice moraju biti potpuno čiste, zato ih temeljito očistite blazinicom koju ste natopili u sredstvo za uklanjanje make-upa bez ulja. Zatim uvijačem oblikujte trepavice tako da ih jednim pritiskom potisnete prema gore. Maskaru nanosite od unutrašnjeg prema vanjskom kutu oka te od korijena prema vrhovima trepavica. Za više volumena brzo ponovite postupak nekoliko puta da se maskara ne osuši. Namažite donje trepavice te uz rub oka stisnite papirnatu maramicu kako se maskara ne bi prenosila na kožu.

Prva pomoć za grudice

Maskara vam se skuplja na trepavicama? Vrijeme je da kupite novu. Naime, što je maskara starija, to je suša jer njezinom upotrebom i ‘pumpanjem’ ulazi više zraka i bakterija pa se tekstura brže suši.
Tada namaz nije tanak i jednak pa se stvaraju grudice kada se nanosi na trepavice. U pravilu bi se maskara trebala mijenjati svaka tri mjeseca, no primijetite li prije da je promijenila miris ili se osušila, ne škrtarite, nego investirajte u novi proizvod!

Komentari