Čarobni dan u Maksimiru

Koncert Jacquesa Houdeka, plesnog zbora Zagrepčanke i dečki, dječjeg zbora Kikići, Lamije Belošević, ali i brojnih drugih izvođača, te obiteljska ulaznica u Zoološki vrt po cijeni od samo 30 kuna, samo je dio onoga što će 7. lipnja učiniti Čarobnim danom u zagrebačkom Maksimiru

Čarobni dan, cjelodnevna zabava za obitelj održava se 7. lipnja u parku Maksimir. Uz puno glazbe, zabave i plesa te obiteljskih aktivnosti ovaj dan je čaroban i po tome što cijela obitelj može posjetiti zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice od 30 kn. Osim uživanja u zoološkom vrtu uz pomoć sudionika Čarobnog dana pripremljene su i brojne besplatne radionice, od plesnih i slikarskih do sportskih i kreativnih sadržaja u kojima će moći uživati djeca, ali i roditelji. Za zabavu će se pobrinuti Jacques Houdek, plesni zbor Zagrepčanke i dečki, dječji zbor Kikići, Lamia Belošević, ali i brojni drugi izvođači.

Posjet Čarobnom danu je besplatan, a svi koji žele biti dio ovog jedinstvenog doživljaja trebaju se registrirati na stranici www.carobnidan.hr. Registracija je moguća od 24. svibnja nadalje. Isto tako, za kupnju obiteljske ulaznice za Zoološki vrt, potrebno je ispuniti dodatni internetski obrazac u kojem se odabire dvosatni termin za posjet Zoološkom vrtu. Pomoću otisnutog kupona na blagajni ZOO Zagreb posjetitelji kupuju Čarobnu obiteljsku ulaznicu i tako za posjet cijele obitelji u ZOO Zagreb plaćaju samo cijenu jedne odrasle ulaznice, odnosno 30 kuna.

“Zadovoljstvo nam je biti partner ovog projekta, i omogućiti ovakvu pogodnost našim posjetiteljima. Iako imamo brojne projekte modernizacije Zoološkog vrta ovu priliku nismo htjeli propustiti. Moram naglasiti da je broj ulaznica ograničen, pa pozivam sve posjetitelje da se registriraju što prije i tako si osiguraju svoju ulaznicu”, rekla je ravnateljica zoološkog vrta Davorka Maljković.

Osim uživanja u zoološkom vrtu uz pomoć sudionika Čarobnog dana pripremljene su i brojne besplatne radionice, ali i prigodan program na velikoj i maloj pozornici u parku Maksimir.

Uz zabavno edukativni karakter priredbe, Čarobni dan ima i humanitarni karakter pa se tako svaki put pomaže i onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 100 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

U suradnji s dječjom televizijom RTL Kockica, održava se i natječaj za najbolji crtež nakon kojeg će se kao glavna nagrada (pored ostalih) urediti jedno igralište u Zagrebu. Radovi se prijavljuju putem web stranice www.carobnidan.hr, a najbolji će se izložiti na Čarobnom danu.

Uz sve što čarobna ekipa priprema, potreban je još jedan, ključan sastojak Čarobnog dana. Potrebna su nasmiješena lica koje će čarobni ambijent parka Maksimir ispuniti radošću, smijehom i zadovoljstvom i napraviti ovaj dan još čarobnijim.

Foto: Press

Komentari