Djeci iz domova pomozimo osigurati život u obitelji!

Predstavljena je humanitarna akcija 'Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj velika je stvar'

U Hrvatskoj više od 1500 djevojčica i dječaka živi u institucijama, čekajući priliku za odrastanje u obitelji. Kako bi što većem broju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi pomogli osigurati kvalitetnu udomiteljsku skrb i priliku za ispunjeno i sretno djetinjstvo, svjetski poznata tvrtka Electrolux i UNICEF udružit će snage u humanitarnoj akciji.

Predstavljenje humanitarne akcije Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj je velika stvar_1

Naime, Electrolux će prodajom usisavača i malih kućanskih uređaja prikupljati sredstva kako bi se djeci koja borave u domovima pronašli udomitelji i osiguralo ono što im je najpotrebniježivot u obiteljskom okružju. Donacija će se kroz UNICEF-ov program ‘Svako dijete treba obitelj’ ulagati u podršku udomiteljskim obiteljima, edukaciju i opremu za udomitelje, povećanje broja kvalitetnih udomiteljskih obitelji i razvoj udomiteljstva. Akciju je podržala i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

“Drago mi je što mi se pružila prilika podržati ovu lijepu suradnju za dobrobit djece. Koliko god se mi trudili, svi mališani koji žive u domovima nemaju priliku doživjeti puni osjećaj pripadnosti i prisnosti koju pruža obitelj. Zadaća cijelog društva je omogućiti svakom djetetu odgovarajuću skrb te sretno djetinjstvo. Suradnja Electroluxa i UNICEF-a pravi je primjer konkretne pomoći te se nadam da će mnoge druge tvrtke i pojedinci slijediti ovaj primjer i pomoći koliko je to u njihovoj moći”, izjavila je ministrica.

Saša Lozar,Mladenka Ravenski, Valentina Otmačić, Bernardica Juretić, Ivan Radnić i Ines Strenja Linić
Saša Lozar,Mladenka Ravenski, Valentina Otmačić, Bernardica Juretić, Ivan Radnić i Ines Strenja Linić

“Od srca hvala Electroluxu što je prepoznao važnost obiteljske skrbi za svako dijete. U uskoj suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, UNICEF kontinuirano ulaže u promicanje, razvoj i unaprjeđenje kvalitete udomiteljstva, a posebno nas veseli što sada imamo i novog partnera u tom važnom poslu”, poručila je Valentina Otmačić, predstojnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Saša Lozar s udomiteljskim obiteljima
Saša Lozar s udomiteljskim obiteljima

“Želim naglasiti kako nam je izrazito drago što možemo pomoći djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Nadam se da će što veći broj ljudi kupnjom Electrolux kućanskih aparata podržati akciju i pomoći djeci da pronađu svoju novu obitelj”, dodao je Ivan Radnić, voditelj prodaje malih kućanskih aparata Electrolux.

Komentari