Pampers i UNICEF na pola puta do globalne eliminacije neonatalnog tetanusa

Već 11 godina, 'Čudesne bebe' diljem svijeta pomažu akciji Pampersa i UNICEF-a. Prikupljenim sredstvima eliminirao se neonatalni tetanus u 191 zemalja svijeta, no ostalo ih je još toliko. Ovu akciju podržava i Marijana Batinić, koja će objavom na svom Facebook profilu pozvati sve roditelje da sudjeluju u ovoj akciji koja spašava živote

Pampers i UNICEF već 11. godinu za redom pomažu spasiti živote, a ove je godine akciju podržala i Marijana Batinić. Do 31. prosinca sve bebe mogu spasiti živote ne radeći ništa više od nošenja Pampers pelena. Pampers donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena. Akciju ‘1 paket pelena = 1 cjepivo’ podupire UNICEF, a do sada je ova suradnja dovela do eliminacije neonatalnog tetanusa (MNT) kod majki i novorođenčadi u 19 zemalja svijeta. Ovom su suradnjom Pampers i UNICEF dostigli pola puta u ostvarenju svoga cilja – potpune eliminacije neonatalnog tetanusa.

papmers-i-unicef-u-borbi-za-globalnu-eliminaciju-neonatalnog-tetanusa

Marijana Batinić odlučila je javno podržati akciju ‘1 paket pelena = 1 cjepivo’: ‘Pampers i UNICEF zajedno rade velik posao. To je razlog zašto pozivam sve obitelji i njihove Čudesne bebe da se uključe i podrže ovaj plemenit cilj – eliminaciju neonatalnog tetanus u cijelom svijetu’.

Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato nenatalni tetanus i dalje uzima živote čak 49.000 novorođenčadi godišnje odnosno, jedan novoređeni život svakih 11 minuta.

papmers-i-unicef-u-borbi-za-globalnu-eliminaciju-neonatalnog-tetanusa-3

Lu Wei, zamjenik ravnatelja zdravlja u UNICEF-u kaže: ‘U proteklih 11 godina potpora Pampersa i roditelja imala je značajan učinak u nastojanju da uklonimo ovu opaku bolest. Za to vrijeme je broj majki i djece u riziku smanjen za 50%, ali ostaje činjenica da je u opsanosti još 67 milijuna žena i njihove djece koji se nalaze u nekim od najnepristupačnijih područja svijeta s vrlo niskim dohotkom. Tužna istina je da je neonatalni tetanus lako spriječiti cjepivom te je zato od iznimne važnosti da zajedno s partnerima kao što je Pampers nastavimo u zajedničkim naporima da eliminiramo ovu bolest u cijelom svijetu’.

Ove su godine Indonezija i Niger pridružene popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 19 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije ‘1 paket pelena = 1 cjepivo’, Pampers donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

Kako mi možemo pomoći?

Pampers-UNICEF akcija ‘1 pakiranje = 1 cjepivo’ traje do 31. prosinca, a roditelji mogu iskazati svoju potporu na dva jednostavnih načina:

– 1 pakiranje = 1 cjepivo: Za svaki kupljeni paket Pampers Active Baby-Dry i Pampers Pants pelena, Pampers će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva
– UNICEF mjesečne donacije: Kao mjesečni donatori UNICEF-a moguće je pridružiti se tisućama drugih roditelja koji svakog mjeseca doniraju novac kako bi poboljšali kvalitetu života ugrožene djece

Pridružite se u Pampers i UNICEF akciji jer i vi možete pomoći u zaštiti od neonatalnog tetanusa svih Predivnih/ Čudesnih beba svijeta. Za više informacija posjetite www.Pampers.com.

Komentari