Pogledajte djevojčicu koja govori 7 jezika

Ruskinju Bellu Devyatkinu roditelji su angažirali na različite načine da pored izvornog ruskog nauči još šest stranih jezika

Četverogodišnja Ruskinja prvi se puta pojavila u javnosti u talent showu “Sjajni ljudi”, gdje je tečno odgovarala na pitanja na sedam jezika. Doznali smo kako je došlo do toga da Bella govori još engleski, francuski, španjolski, njemački, kineski i arapski i koliki je trud bio potreban da bi uspješno savladala jezike. Od malih nogu bila je zauzeta učenjem.

Njezina majka Julija Devyatkina, lingvistica i učiteljica engleskog jezika za djecu, ispričala je da njihovo dijete nije nikakvo čudo od djeteta i da svako dijete može savladati dva ili tri jezika, ali uz puno napora i vježbe. Kada krene u školu, žele da se fokusira samo na engleski, francuski i kineski.

Majka je s njom razgovarala na engleskom i ruskom jeziku od rođenja i pazila je da ih nikada ne miješa. Kada je Bella napunila deset mjeseci, uključili su i francuski. Budući da još nije znala pričati, prstom je pokazivala predmet na koji se riječ odnosila. Te je jezike tečno čitala sa samo dvije godine.

Kineski je naučila gledajući kineskie crtiće. Kao trogodišnjakinja pokazala je interes za učenjem španjolskoj i njemačkog jezika, baš kao i za plesanje, violinu i pjevanje. A nakon toga i za arapski. Bella se igra skrivača, čita uobičajene slikovnice za djecu, samo što to radi na različitim jezicima. Svi satovi učenja su napravljeni u obliku igre. Roditelji su joj često organizirali male edukativne izlete s izvornim govornicima pojedinih jezika, pohađala je engleski dramski klub, učila crtanje na francuskom, plesala uz španjolskog govornika, učila umjetničko klizanje s njemačkim izvornim govornikom i slično.

Pogledajte kako je prošle godine izgledao njezin nastup na talent showu u Moskvi:

Komentari