Stop vršnjačkom nasilju – danas je Dan ružičastih majica!

Pjesma 'Život nije siv', za koju je glazbu i tekst napisala mlada glazbenica Mia Dimšić, koja ju i izvodi, službena je pjesma Dana ružičastih majica

U Hrvatskoj se već četvrtu godinu, posljednje srijede u mjesecu, obilježava Dan ružičastih majica. Tako danas, 22. veljače gotovo svi školarci, učitelji, nastavnici, profesori, djelatnici škola, ali i mnogi drugi, nose upravo ružičaste majice, kako bi svi zajedno poručili ‘Stop nasilju!’. Riječ je podršci borbi protiv vršnjačkog nasilja, za što se ideja pojavila 2007. u Kanadi, nakon što je dječak koji je u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter. Ove godine Hrvatski Sabor izglasao je Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kako bi poruka bila još snažnija, u Lijepoj je našoj odabrana i službena pjesma Dana ružičastih majica, ona mlade i talentirane glazbenice Mije Dimšić – ‘Život nije siv’. Poslušajte ju u nastavku te pogledajte i video s koreografijom koju je osmislila jedna učiteljica, a zatim nakon povratka vaših mališana iz škole, zaplešite i zapjevajte zajedno s njima!

Više o ovoj temi pročitajte na stranici Centra za edukaciju i prevenciju naslija (ovdje)!

Komentari