Kad je obitelj s djecom životna priča koju ne želite…

Zašto se žene koje su odlučile da ne žele imati djecu, osjećaju ugroženima jer moraju posebno obrazlagati svoje stavove, doznajte u nastavku

Većini ljudi roditeljstvo je ostvarenje sna, smisao koji njihov život čine potpunim, najveća radost koju čovjek može osjećati… no ima i onih koji ne razmišljaju i ne osjećaju tako. No postoje i priče o ženama koje su odlučile da unatoč svojim biološkim mogućnostima, nikada neće roditi. Jer, imati djecu iziskuje financijske izdatke, djeca stvaraju pritisak da moraju donositi ispravne odluke, trudnoća je naporna, puno su uložile u sebe, svoje obrazovanje, karijeru i žele se tome maksimalno posvetiti… ili jednostavnije rečeno, djeca se nikako ne uklapaju u njihov lifestyle. I to da je roditeljstvo osobni izbor svakog para sasvim je u redu, no ipak se od takvih nerijetko traži dodatno opravdanje.

‘Svakako postoje žene koje kategorički tvrde da baš nikada nisu imale potrebu za majčinstvom, čak i nakon što su već debelo prošle četrdesetu i ušle u perimenopauzu. Možemo stoga reći da, prema vlastitoj procjeni, nemaju sve žene majčinski instinkt’, smatra riječka psihologinja dr. Ana Kandare Šoljaga. A što je sve još rekla o ovoj temi pročitate na portalu Story.hr – ovdje!

Doznajte i zašto je veliki interes javnosti izazvao blog No kids, Šibenčanke koja piše o tome zašto su parovi bez djece sretniji, o hajkama koje se dižu na nemajke, o – kako ona to naziva – ‘djecocentričnom’ društvu, ali i svim drugim predrasudama i nerazumijevanjima s kojima se susreću žene koje su svjesno donijele odluku da ne žele roditi. Ona je 10 godina u braku s muškarcem koji je prihvatio njezin izbor – da ne želi djecu.

 

Komentari